La aniversarea a 10 ani de apeluri video gratuite, Skype a anuntat lansarea serviciului de apeluri video de grup pentru platformele Android, iPhone, iPad si desigur Windows 10. Aceasta caracteristica este disponibila de ceva timp pe desktop si pe unele smart tv-uri dar acum va fi implementata si pe dispozitive mobile.

Desi Microsoft nu a oferit o data clara de lansare a inceput o campanie de preinscriere. Doritorii se pot inregistra pe adresa:

http://10years.skype.com

Sunt cerute doar adresa de email, ID-ul skype, tara si tipul dispozitivului. Skype promite ca va trimite un email cand va fi disponibil serviciul de apeluri video de grup pentru dispozitive mobile. Pentru moment nu se stie daca va fi vorba de o aplicatie separata sau acest upgrade va avea loc in aplicatia oficiala.

Pentru a sarbatori cei zece ani, pe blogul companiei ne este prezentat inceputul apelurilor video in acelasi timp cu marile descoperiri ale omenirii: “Acum zece ani, misiunea spatiala NASA Stardust a adus cu succes praf interstelar de la o cometa si norii <clouds> existau doar in cer. In acelasi an, Skype lansa o noua descoperire – apelurile video gratuite.”

Skype este una din aplicatiile cele mai populare in iTunes Store si Google Play. Pana acum peste 750 de milioane de oameni au descarcat aplicatia din magazinele Apple si Google. De asemenea, in decursul acestor 10 ani s-au folosit cam doua trilioane de ore de apeluri video. Este o cifra enorma si putem sa ne imaginam ca poate fi comparata cu citirea unor povesti fiecarui copil din lume timp de 10 ore, fiecare familie poate fi impreuna pe skype pentru mai mult de 7 ore si ramane timp pentru ca fiecare angajat din lumea asta sa beneficieze de o ora de interviu prin Skype.

gvc_android-1

Sursa: Skype

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook