In ultima perioada au tot aparut multe solutii de plata de la cele mai mari companii din lumea comunicatiilor si anume, Apple cu Apple Pay, Samsung cu Samsung Pay, si divizia Android a Google cu Android Pay.

Toate cele 3 metode se bazeaza pe acelas principiu de plata cu un dispozitiv mobil fie smartphone fie tableta dotate cu NFC, iar cu ajutorul aplicatiei lor iti inregistrezi cardul si platesti prin atingerea POS-ului compatibil cu tehnologia dezvoltata de fiecare companie. Toate aceste variante au cateva probleme in schimb care se pare ca o alta divizie a Google a reusit sa le elimine. Mai exact la toate trebuie sa ai mana ocupata cu dispozitivul mobil, sa autentifici tranzactia fie prin PIN amprenta sau alt mod si POS-urile scumpe cu care trebuie comerciantul sa fie dotat.

Momentan Google Hands Free este un program pilot care foloseste locatia telefonului mobil si fata ta pentru a autoriza o tranzactie de pe cardul bancar. Prin aceasta Google spera sa realizeze cele mai simple tranzactii mobile fara sa fi nevoit sa scoti din buzunar telefonul mobil si problema compatibilitatilor momentan fiind disponibil pe Android si iOS. Programul pilot este disponibil momentan in zona South Bay langa San Francisco in restaurantele McDonald’s, Papa John’s Pizza si alte localuri din acea zona.

Pentru a putea plata trebuie sa spui casierului ca vrei sa platesti prin Google si initialele tale, dupa care sistemul Hands Free ii va arata casierului toate persoanele din proximitate cu initialele tale si va trebui sa selecteze fata corespunzatoare. Pentru viitor Google vrea sa implementeze si o versiune automata in care o camera va face asocierea cu fata ta.

 

Pe langa GPS-ul device-ului Hands Free foloseste si conexiunea Wireless sau Bluetooth pentru o localizare mai precisa. Google Hands Free functioneaza pe Android 4.2 (Jelly Bean) sau mai nou si pe iPhone 4S sau mai nou.

 

https://www.youtube.com/watch?v=Qxet1VdpOQ4

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook