Romexpo Bucuresti a gazduit in zilele de 4 si 5 octombrie cea de-a sasea editie a IMWorld, iar ThePhoneGeeks au fost acolo si au facut un rezumat al conferintelor si demonstratiilor tehnice. Anul acesta au fost prezentate peste 2000 de solutii tehnice si peste 90 de subiecte de discutie in conferinta, sustinute de cei peste 130 de speakeri renumiti. Care au fost cuvintele cheie ale editiei?

Eficienta

IMWorld a reunit o multitudine de companii care ofera solutiile optime pentru storage, organizare a paginilor web si a algoritmilor de vanzari, obtinere si organizare de date. Ce ne-a impresionat? Numarul foarte mare de astfel de companii, care ofera nu numai solutii tehnice de programare, ci si solutii fizice – echipamente digitale pentru succesul oricarei afaceri. Un exemplu de companie care ofera solutii optime in acest domeniu este Getac, care vine cu echipamente inteligente rezistente la apa, praf, vibratii severe, temperaturi inalte si utilizare indelungata. Printre aceste echipamente regasim tablete rezistente, scannere pentru coduri de bare sau echipament portabil de facturare.

Ce ne-a atras atentia? Modul de a demonstra utilitatea gadget-urilor Zebra spre exemplu, tinand un scanner de coduri de bare intr-un jet constant de apa, pe toata durata evenimentului. Si cei de la Fitbit s-au jucat cu apa, tinand intr-un bol cel mai nou smartwatch.

Inteligenta artificiala

Nu, nu vorbim aici despre faptul ca lumea va fi in curand condusa de roboti, oricat de amuzant sau de inspaimantator ar parea. Inteligenta artificiala este atat de intens studiata pentru ca are rolul de a sustine si de a usura viata oamenilor. L-am ascultat pe Massimiliano Brigida de la Digital Box oferind solutii de chat pentru o mai buna si mai facila comunicare cu clientul si ne-a impresionat cat de eficient si rapid era sistemul dezvoltat de el. Putin cam pozitive raspunsurile, dar cu siguranta mult mai placut decat un operator care nu stie cum sa scape mai repede de povara. Ce-si doresc oamenii de la inteligenta artificiala? Nu sa-i inlocuiasca, ci sa ii ajute sa obtina rezultate performante in orice domeniu. Iar acest pas nu este foarte departe.

Amazing virtual world

Cui nu-i plac jocurile de supravietuire? Ce-ai spune de un joc de supravietuire intr-o lume virtuala, alaturi de prieteni? Ei bine, acest lucru se poate! Am aflat de la cei de la VR Center ce inseamna un escape room pentru o gasca de prieteni in jocuri VR pentru 2-4 jucatori care trebuie sa lucreze in echipa pentru a finaliza task-urile. Si cei de la Evolve Media ne-au demonstrat cat de captivante pot fi jocurile si echipamentele VR si AR, asa ca ne-am simtit ca un fel de magic seekers pentru cateva minute.

Smart everything

Atunci cand luam o pauza de la testat telefoane, ne gandim uneori cum ar fi sa traiesti intr-o lume perfecta, in care totul se intampla in functie de tine si de cei din jurul tau, timp in care toate resursele sunt consumate in mod optim, echilibrat. Daydream? Se pare ca nu! Conceptul momentului? SMART City, prezentat la IMWorld de Syswin sau eta-2u. Ce inseamna SMART City? Iluminat stradal, energie smart pentru spatii comerciale si industriale si sisteme inteligente de monitorizare si imbunatatire a calitatii aerului si a apei, sisteme speciale pentru agricultura SMART, pentru a transforma vanzarile intr-o afacere SMART si pentru a construi in stil inteligent. De ce? Pentru ca isi doresc o lume sustinuta de echipamente inteligente ce cuprind tehnologii de la cele mai mici accesorii, pana la utilaje sau instalatii industriale. Cum vor implementa aceste solutii? Aici mai e mult de munca, dar stim macar ca nu este imposibil.

Cu ce ne-am mai ocupat timpul la IMWorld? Ne-am jucat putin cu robotelul Sawyer al celor de la Rethink Robotics – un robot inteligent si colaborativ, practic o mana de lucru mai puternica si mai precisa. Apoi am urmarit cu fascinatie aspiratorul inteligent al celor de la Roboutique, care se intorcea singur la acumulator atunci cand ramanea fara energie. Cam asa facem fiecare dintre noi seara, doar ca pe el nu-l constrange nimeni sa se trezeasca in fieacare dimineata sa mearga la job.

Premiul pentru creativitate merge catre acest stand:

 

Cam astea sunt concluziile noastre dupa doua zile de IMWorld. Asteptam editia a saptea!

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook