Tehnologia a evoluat atat de mult incat a ajuns sa ne ofere posibilitatea sa controlam aparate electronice si electrocasnice atat cu ajutorul internetului, cat si prin utilizarea unei telecomenzi universale.

Multe aparate electronice pe care le achizitionam vin cu telecomanda dedicata. Astfel, ajungem sa detinem telecomanda pentru TV, reciever, DVD, aer conditionat, centrala termica, sistem home cinema etc. Cu cat achizitionam mai multe aparaturi si gadget-uri pentru gospodarie, cu atat numarul telecomenzilor va creste.

Ba mai mult, se intampla de multe ori sa nu gasim una dintre aceste telecomenzi sau sa constatam ca bateria acesteia este descarcata.

Pana cand conceptul „smart home” controlat prin internet va deveni o realitate, avem posibilitatea sa achizitionam o singura telecomanda universala care sa ne ajute sa controlam dispozitivele electronice din gospodarie, simultan.

Mai jos va recomand 5 astfel de telecomenzi universale.

1.Telecomanda inteligenta Orvibo AllOne Wireless

Orvibo AllOne este un dispozitiv cu ajutorul caruia controlam toate aparatele care folosesc tehnologia IR. Acest controler trebuie mai intai sincronizat cu smartphone-ul prin intermediul unei aplicatii compatibila atat cu sistemul Android, cat si cu sistemul iOS. Controlul echipamentelor se poate realiza atat din interiorul casei, folosind tehnologia Wi-Fi, cat si din exteriorul casei, in acest caz fiind necesara o conexiune 3G sau 4G.

orvibo_telecomanda

2.Telecomanda Samsung RMC30D universal Touch Control

samsung-rmc30d

Samsung RMC30D universal Touch Control are un display de 3 inch pe care se poate vizualiza concomitent continutul programului TV care ruleaza, chiar daca ne aflam in alta incapere din gospodarie. Prin utilizarea acestei telecomenzi geniale, avem posibilitatea sa urmarim un continut diferit fata de ce ruleaza pe smart TV. De asemenea, putem sa verificam lista de canale si alte functii in timp ce ne uitam la televizor. Conturile social media, fotografiile si muzica pot fi vizualizate acum direct pe smart TV.

3.Telecomanda LG Magic Remote AN-MR500

maxresdefault

LG Magic Remote este o telecomanda cu ajutorul careia avem posibilitatea sa controlam smart TV-ul prin apasarea pe butoane, vocal sau prin gesturi.

Cu tehnologia LG Voice Mate, televizorul LG poate fi controlat prin recunoastere vocala. Aceasta functie ne ajuta sa cautam emisiuni tv, filme, sa schimbam canale sau chiar sa navigam pe internet. Este compatibila si cu alte dispozitive marca LG precum player blue-ray, sistem home cinema, etc.

4.Ray Super Remote, telecomanda universală inteligentă

ray-universal-super-remote-0

Pornind de la ideea ca telecomenzile actuale nu mai acopera cerintele pentru gadget-uri si servicii, acest controler tine locul unei mari varietati de telecomenzi dintr-o gospodarie. Toate aparatele sunt controlate cu ajutorul ecranului tactil care inlocuieste butoanele cu functie fixa. Cu Ray Super Remote, utilizatorul va putea controla o gama larga de dispozitive compatibile, incepand de la TV, home cinema, reciever, player, console pentru jocuri si pana la centrala termica, aer conditionat, jaluzele, prize etc.

Telecomanda ofera mai multe moduri de conectare, incluzand tehnologiile Bluetooth, Wi-Fi, IR si seturi de protocoale Zigbee, acoperind astfel aproape toate categoriile de dispozitive.

5.Smartphone-ul pe post de telecomanda universala cu IR

 

Smartphone-urile dotate cu functia IR pot fi utilizate pe post de telecomanda universala pentru dispozitivele noastre. Multe telefoane inteligente care ruleaza pe sistemul Android vin cu acest tip de senzor. Daca nu avem preinstalata o aplicatie de tip controler, din Magazin Play se pot descarca gratuit astfel de aplicatii. Pentru o configurare mai facila, acestea sunt insotite uneori de un ghid TV interactiv.

Putem spune ca utilizarea smartphone-ului pe post de telecomanda universala este o alternativa gratuita foarte comoda, prin care putem controla dispozitivele si gadget-urile din gospodarie.

7.Poza Telecomanda smartphone v1 8.Poza Telecomanda smartphone v2

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook

Distribuie
Articolul precedentInVisage QuantumFilm revolutioneaza camerele foto
Articolul următorReview Karbonn K9 Smart
Cand vorbim despre activitati outdoor, Adriana este prezenta. Si nu fara un gadget la indemana. Fie ca vorbim despre ski, ciclism, drumetii pe munte sau chiar un weekend relaxant la cabana, mereu va avea cu ea camera video pornita si o boxa bluetooth cu care sa anime atmosfera.