Inainte sa plecam in vacanta, multi dintre noi avem nevoie de anumite informatii legate de destinatie, de temperaturile care vor fi, imbracamintea de care avem nevoie sau gadget-urile utile pentru un sejur perfect. Majoritatea avem deja un smartphone (indiferent de sistemul de operare: iOS sau Android) care ne poate fi de mare ajutor in calatorie.

2.Poza Aplicatii vacanta v2

1.Booking.com – hoteluri

Disponibila atat pentru sistemul Android cat si pentru iOS, aceasta aplicatie este una dintre cele mai utilizate metode de rezervare a unei camere de hotel sau pensiune. Este folosita de peste 19 milioane de utilizatori care au facut-o faimoasa datorita recenziilor si voturilor acordate locatiilor din peste 180 de tari si 750.000 de proprietati.

3.Poza Booking.com

Booking.com ne ajuta sa facem rezervari prin trimiterea datelor in timp real. Noua nu ne ramane decat sa ajungem la destinatie, sa platim rezervarea, iar apoi sa ne bucuram de zilele de concediu.

In plus, pensiunile si hotelurile au un parteneriat cu Booking.com, astfel ca rezervarea noastra este in siguranta.

2.Google Translate

4.Poza Google Translate

Utila in special cand calatorim in afara tarii, aceasta aplicatie poate traduce din 103 limbi.

Avem posibilitatea sa traducem in trei moduri: vocal, manual (care presupune scrierea textului), sau cu ajutorul camerei foto. In cazul celui de-al treilea mod, se fotografiaza textul, acesta este scanat de aplicatie, dupa care este tradus in limba dorita.

Un plus al acestei aplicatii este ca ofera traducere offline in 52 de limbi – un real avantaj daca nu avem acces la internet.

3.WiFi Finder

5.Poza Wifi Finder

Chiar daca suntem in vacanta, cu siguranta dorim sa fim conectati la retelele social-media, e-mailuri etc. WiFi Finder ne ajuta sa gasim routerele wireless si sa ne conectam la ele. In acest fel economisim din traficul de date disponibil pe smartphone.

Dupa ce descarcam aplicatia, o vom putea folosi fara sa avem pornite datele mobile. Aplicatia intra automat intr-un mod de detectare a Hotspot-urilor din apropiere si ne indruma spre locul in care semnalul este mai puternic.

Un avantaj al acestei aplicatii este ca avem posibilitatea sa descarcam baza de date offline a Hotspot-urilor din peste 144 de tari, care include peste 550.000 de puncte de acces publice, gratuite sau parolate.

4.Unit Converter

6.Poza Unit Converter

Aceasta aplicatie este foarte simpla si intuitiva, cu interfata frumos optimizata. Are peste 30 de categorii de unitati de masura: categoria de baza (lungime, suprafata, greutate, volum), categoria zi de zi (moneda, temperatura, timp, viteza), stiinta (presiune, forta, energie, putere) si diverse (unghi, date, combustibil, gatit).

Nu trebuie decat sa alegem unitatea de masura, sa introducem datele, iar conversia este finalizata.

Unit Converter este foarte utila in special cand dorim sa facem calcule si sa estimam care este pretul unui produs sau care marime ni se potriveste la pantofi, imbracaminte etc.

5.AccuWeather

7.Poza AccuWeather

Indiferent ca mergem la mare, la munte sau vizitam un oras cateva zile, accesul la prognoza meteo nu trebuie sa lipseasca. AccuWeather este una dintre cele mai bune aplicatii pentru acest tip de informatii.

Avem posibilitatea sa setam mai multe locatii de care suntem interesati, care se actualizeaza automat cand deschidem aplicatia. Pe langa prognoza pentru urmatoarele zile, avem acces si la informatii legate de umiditate, presiunea atmosferica si viteza vantului. De asemenea, putem vizualiza prognoza meteo impartita pe ore.

 

Echipati cu aceste aplicatii, nu ne ramane decat sa ne bucuram de vacanta mult asteptata.

 

 

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook