Fie ca ai fost unul dintre putinii norocosi care a pus mana pe cea mai performanta consola PlayStation 5 aparuta pana in momentul prezent sau fie ca ai achizitionat recent una cu care sa-ti petreci timpul liber alaturi de prieteni si familie, inca sunt o multime de lucruri de descoperit care te vor ajuta in utilizarea ei si despre care probabil nu ai auzit.

1. Standul se poate detasa

PlayStation 5 are un stand detasabil pe care se sprijina si care o tine in pozitie verticala pentru a ocupa mai putin spatiu in casa, atunci cand este tinuta in acea pozitie. Daca standul este atasat si se sprijina consola de el, iar tu vrei sa o pastrezi in alta pozitie pentru a-ti fi mai comod accesul la ea, afla ca il poti detasa si sa il pastrezi in cutia de depozitare.

2. Foloseste modul de stimulare pentru a imbunatati experienta cu jocurile PS4

Acesta este mai mult un sfat decat un truc si se refera la mod-ul Game Boost care iti permite sa ajustezi in mod automat grafica de pe jocurile PS4 compatibile cu PS5, astfel incat sa arate mai impresionant, de o calitate similara cu jocurile de pe PS5. Acest mod este activ, dar ca sa functioneze asigura-te ca au fost instalate ultimele update-uri atat pe consola, cat si in joc.

3. Foloseste vechiul controller DualShock 4 cu PS5

Este bine cunoscut faptul ca vechile controllere de pe PS4 nu pot fi de regula folosite cu consola PS5, astfel ca te intrebi ce ai mai putea face cu acesta? Dar stiai ca le poti folosi sa te joci jocuri PS4 compatibile cu noua consola? DualShock 4 face echipa buna la jocurile multiplayer PS4 compatibile cu controller-ul DualSense de la PS5. Astfel, de fiecare data cand vrei sa te joci un joc multiplayer PS4 pe PS5, foloseste-te de DualShock 4.

controler ps4

4. Foloseste-te de la distanta biblioteca PS4 in PS5

Asemeni functionalitatii disponibila pe seria Xbox, PlayStation 5 suporta acum ca jocurile de pe PS4 sa fie jucate pe PS5 fara a le mai descaca, ci de la distanta. Acest lucru iti permite sa joci jocurile de pe PS4 in PS5 sau viceversa sau chiar pe un computer sau telefon.  Asigura-te ca ai toate configurarile corect efectuate inainte de a trece la treaba. 

Ca sa activezi functia, intra la Settings -> System -> Remote Play. Aici activeaza optiunea Enable Remote Play, apoi alege Link Device. Mai departe, va trebui sa deschizi aplicatia PS Remote Play pe computer, telefon sau alta consola PlayStation si sa inserezi numerele aparute pe ecran pentru conectare.

5. Utilizeaza aplicatia PlayStation

Chiar daca nu folosesti Remote Play pentru a te juca de la distanta, tot ar trebui sa ai aplicatia instalata pe smartphone. Prin intermediul ei vei putea urmari care prieteni sunt online, vei putea comunica cu ei prin mesaje, o sa fii la curent cu ultimele noutati din magazinul online, sa descarci jocuri direct pe consola, sa verifici notificarile si multe altele. Este chiar posibil sa controlezi notificarile din aplicatie, daca nu doresti ca telefonul sa sune la fiecare noutate aparuta.

Acum stii mai multe despre PlayStation 5 si acestea te vor ajuta in utilizarea ei mai eficient. Pe masura ce trece timpul speram sa apara mai multe optiuni adaugate la urmatoarele update-uri de soft, insa chiar si asa PlayStation 5 ofera o experienta captivanta si impresioneaza in utilizare.

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook