Inca de la aparitia primelor telefoane mobile au circulat o multime de mituri legate de acestea. O parte s-au pastrat pana in ziua de azi, chiar daca s-a demonstrat ca multe dintre ele sunt eronate. Mai jos sunt 5 mituri urbane in care lumea mai crede si astazi.
1. Intotdeauna sa lasi bateria sa se descarce complet inainte de a pune telefonul la incarcat
Exista multe mituri legate de bateria telefoanelor mobile, insa acesta este cu siguranta unul dintre cele mai raspandite.
Bateriile de generatie veche, NiCAD si NiMH, functionau intr-adevar mai bine atunci cand erau descarcate complet si reincarcate pana la 100%. Bateriile Li-Ion functioneaza insa mai bine atunci cand raman incarcate mai mult timp, pentru ca nu mai functioneaza pe baza acelei “memorii” de incarcare valabila la bateriile vechi. Desi inca exista multe persoane care ii dau crezare, in cazul bateriilor moderne acest mit este total neadevarat.
Asadar, puteti foarte bine sa va incarcati telefoanele mobile oricand doriti, indiferent de nivelul de descarcare – nu va avea niciun efect asupra duratei de viata a bateriei.
2.Foloseste doar incarcatorul original al telefonului.
Smartphone-urile moderne folosesc incarcatoare cu USB, standardizate. Atata timp cat un incarcator cu USB este destul de puternic pentru a incarca bateria, il poti folosi fara probleme pe orice dispozitiv care suporta incarcarea prin USB.
Poti foarte bine sa folosesti si un incarcator de o putere mai mare. S-ar putea ca astfel, telefonul sa se incarce mai repede si nicidecum nu va afecta bateria telefonului. Probleme pot aparea insa daca incarcatorul nu are suficienta putere si astfel nu este capabil sa incarce baterii de capacitati mai mari.
3.Nu folosi telefonul mobil atunci cand fulgera
Este periculos sa folosim un telefon mobil in timpul unei furtuni? Foarte multi oameni cred ca nu este sigur sa folosesti niciun dispozitiv electronic, in special un telefon mobil.
Acest mit a aparut din cauza ca multi cred, in mod gresit, ca electricitatea ar putea cumva sa circule prin undele radio. De fapt, undele radio nu sunt conductoare de electricitate si atat timp cat telefonul nu este conectat la o priza, niciun fulger nu va putea ajunge la telefonul mobil aflat in interiorul unei cladiri.
Totusi, exista un oarecare pericol atunci cand telefonul mobil este folosit afara, in timpul unei furtuni. Este stiut faptul ca nu este indicat sa tineti in mana un obiect metalic atunci cand exista descarcari electrice.
4.Bluetooth-ul pornit descarca foarte repede bateria
Tehnologia Bluetooth a devenit un must have pe toate telefoanele moderne, fiind extrem de utila pentru a transfera continut si pentru a conecta dispozitive intre ele.
Daca lasam Bluetooth-ul activat tot timpul, ne va descarca telefonul?
Nu. Generatiile noi de Bluetooth consuma extrem de putin din baterie atunci cand acesta nu este in functiune. Consumul de energie creste intr-adevar atunci cand se face transferul de date, insa doar activata, functia Bluetooth nu va consuma aproape deloc din bateria telefonului.
5.Iti poti incarca iPhone-ul in 20 de secunde daca il bagi in cuptorul cu microunde
Desi pare incredibil, acest mit a facut foarte multi oameni sa isi bage telefoanele “la microunde”. A fost un mit care s-a raspandit extrem de repede pe internet, avandu-si originea pe un site japonez cunoscut pentru postarile sale dubioase. Astfel, informatia aparuta pe internet promitea incarcarea unui iPhone 5 in 20 de secunde si a unui iPhone 4S in 30 de secunde. Bineinteles, rezultatul a fost un iPhone bine “rumenit” sau chiar un iPhone explodat. 🙂