Mereu exista solutii prin care sa salvezi viata bateriei tale pe iPhone. Telefonul tau poate fi unul cumparat recent, insa bateria are o durata de viata limitata. Astfel, depinde doar de tine cat timp va functiona la capacitate optima prin modul in care il utilizezi. 

Este important ca atunci cand detii un telefon sa te gandesti pe termen lung la viata bateriei, chiar daca este nou, si sa te folosesti de functionalitatile iPhone-ului pentru a-i asigura o durata indelungata a bateriei. De aceea, este intelept sa urmaresti sfaturile prezentate mai jos, dar si sa verifici viata bateriei din setari pentru a-ti face o idee.

Mod optimizare baterie iPhone

1) Activeaza modul de optimizare atunci cand incarci telefonul

Nu este benefic pentru baterie sa-si petreaca mult timp la incarcat atunci cand este completa. Tocmai pentru acest fapt, asigura-te ca ai activat modul in momentul in care se afla la incarcat. Cu aceasta functie, iPhone-ul va invata rutina de incarcare si va astepta, atunci cand a ajuns la 80% capacitate de incarcare, sa incarce complet bateria. Aeasta functie este utila pentru momentele in care lasi telefonul la incarcat peste noapte. In acest fel, bateria petrece mai putin timp pentru incarcarea completa.

Iata ce ai de facut:

 • Intra in Setari si apoi apasa pe Baterie
 • Selecteaza Stare sanatate baterie si activeaza modul Incarcare optimizata baterie

 

 

Mod Consum Redus - baterie iPhone

2) Foloseste modul Consum redus

Acest mod este la indemana pentru a prelungi durata de viata a bateriei in momentul in care folosesti telefonul mai putin timp. Acesta are rolul de a reduce folosirea la capacitate maxima a iPhone-ului, precum restrictionarea 5G-ului, a efectelor vizuale, a ratei de refresh a ecranului sau a luminozitatii.

Pasii de urmat sunt urmatorii:

 • Intra in Setari si apoi apasa pe Baterie
 • Activeaza modul Consum redus

 

 

 

 

 

Reimprospatare in fundal - iPhone

3) Dezactiveaza modul Reimprospatare in fundal

Atunci cand esti conectat la Internet, aplicatiile de pe telefon isi vor reimprospata continutul in background. Aceasta este o sarcina utila, dar iti poate consuma bateria semnificativ, de aceea este mai indicat sa fie oprit. Aceasta functie este oprita automat in modul Consum redus.

Urmeaza pasii urmatori pentru a realiza aceasta operatie:

 • Intra la Setari si apasa pe General
 • Selecteaza Reimprospatare in fundal, apoi apasa din nou pe aceeasi optiune
 • Apasa pe deselectarea optiunii
 • Alternativ, poti selecta dintr-o lista de aplicatii pentru a le opri individual pe cele nedorite

 

 

Miscare - reimprospatare ecran - iPhone

4) Activeaza modul Reducere miscare in iPhone

Ca sa deschizi aplicatiile, probabil ai observat ca acest proces vine la pachet cu o animatie din momentul in care ai apasat pe iconita aplicatiei, denumit si efect de miscare. In mod similar, atunci cand navighezi in meniul telefonului, se poate observa cum iconitele, dar si modul in care sunt asezate determina miscarea in acord cu imaginea de fundal, denumit si efect de paralaxa. Ambele functionalitati consuma bateriei si pot fi oprite. In modul Consum redus despre care am discutat mai sus, sunt dezactivate in mod automat pentru tine.

 • Intra la Setari si apoi apasa pe Accesibilitate
 • Selecteaza miscare, apoi activeaza modul Reducere miscare

5) Limiteaza rata de reimprospatare a ecranului

Daca ai un model recent de iPhone din cele Pro de pe seria 13 sau 14, rata de reimprospatare a ecranului ajunge pana la 120Hz. O rata de refresh mai mare necesita si consum mai ridicat de bateriei, ceea ce inseamna ca daca doresti sa opresti aceasta functionalitate vei putea economisi mai multa baterie. La fel, acest mod se dezactiveaza automat la activarea modului Consum redus.

 • Intra la Setari, apoi apasa pe Accesibilitate
 • Selecteaza Miscare si apoi activeaza Limitare frecventa cadre

Aceste solutii te vor ajuta sa prelungesti durata de viata a bateriei si sa te bucuri de mai mult timp de smartphone-ul tau. Daca vrei sa afli mai multe despre iPhone, citeste si acest articol Cum sa folosesti functia drag and drop pe iPhone

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook