Dupa aparitia TikTok-ului, Instagram a supravietuit eroic introducand categoria Reels pentru a nu-si pierde publicul in totalitate. Odata cu aceasta functie adaugata, si-a crescut numarul general de utilizatori si timpul petrecut de acestia pe Instagram. De asemenea, compania a avut o strategie buna in competitia cu TikTok si au castigat teren datorita faptului ca au facut afisarea postarilor Reels cu 8% mai mare decat TikTok, obtinand un avantaj considerabil.

Printre statisticile bazate pe acest subiect, gasim si faptul ca engagementul Instagram Reels este in continua crestere si are cu 22% mai multa interactiune decat video-urile standard postate pe profil. Acest tip de Reels reprezinta o metoda mult mai dinamica de prezentare si testeaza creativitatea utilizatorilor, astfel ca in medie acestia petrec 30 de minute pe zi navigand pe Instagram.

Iata cateva sfaturi utile pentru a te ajuta sa creezi Reels virale pe Instagram:

1. Alege un subiect sau o tema care te pasioneaza

Inainte de a incepe sa creezi continut este bine sa iti alegi tema sau subiectul pe care vrei sa il comunici comunitatii tale. De exemplu, printre cele mai populare conturi gasim industria vestimentara care se promoveaza cu reels despre tinute si accesorii la moda, industria alimentara care cuprinde conturile de gatit cu retete delicioase si desigur turismul, unde gasim reels despre diverse locatii de vacanta uimitoare. Astfel, descopera ce te pasioneaza si care este directia catre care vrei sa te indrepti pentru a fi constant in tipul tau de continut si pentru a putea fi clar pentru urmaritorii tai ce vor gasi pe profil.

2. Vezi care sunt regulile standard pentru Reels

Pentru ca Instagram sa nu se simta amenintat si sa iti creeze anumite erori sau sa iti blocheze contul, asigura-te ca te-ai informat despre regulile standard ale acestei platforme in ceea ce priveste categoria Reels. De exemplu, Instagram nu prefera sa postezi ca reel, un video al unor aplicatii diferite. Cum poate afecta asta? Iti reduce sansele de a aparea in sectiunea Explore si nu vei fi destul de vizibil pentru public.

Pe langa creativitate este esentiala dimensiunea clipurilor pe care le incarci pe platforma. Algoritmul Instagram prefera sa inregistrezi videoclipuri clare si luminoase cu o rezolutie de 1080p x 1920p, filmate vertical de 9:16.

3. Vezi ce interval orar este mai potrivit pentru postat Reels

Este important pentru a avea cat mai multe vizualizari sa alegi si momentul potrivit pentru postat, ideal fiind sa gasesti momentul in care urmaritorii tai sunt cei mai activi pe Instagram. Acest lucru il poti afla foarte usor din statisticile profilului daca ai trecut deja la un cont de business. Acolo poti urmari care este cea mai potrivita publicului tau incat sa fie vizibile.

4. Alege muzica si hashtag-urile populare

Un reel cat mai dinamic si atragator trebuie sa contina muzica buna. Pentru a face reel-uri care sa atraga atentia publicului tau, urmareste trendurile muzicale si care sunt piesele cele mai utilizate pe Instagram. Astfel, iti mentii urmaritorii si le oferi continut video actualizat, conform trendului. Totodata, stim cu totii ca hashtag-urile (#) sunt esentiale atunci cand vorbim de Instagram. Acestea au un rol important si pentru Reels intrucat obtii o vizibilitate mai mare. Asigura-te ca ai adaugat cel putin 25 de hashtag-uri relevante pentru subiectul tau si ca acestea sunt populare.

5. Intelege cum functioneaza algoritmul Instagram

Un alt aspect important este sa iti stabilesti niste surse de informare sigure, care sa te mentina actualizat in ceea ce priveste algoritmul Instagram. Cauta cat mai multe informatii online si studii despre ce prefera acesta, despre cum pozitioneaza un reel atunci cand il postezi si cum il verifica. De asemenea, poti gasi studii despre comportamentul utilizatorilor de Instagram pentru a afla insight-uri despre ce prefera sau cauta acestia pe platforma. Aceasta documentare este o etapa esentiala si reprezinta o activitate constanta odata ce intri in aceasta industrie si vrei sa faci reel-uri virale.

Pe langa aceste reguli de baza, creativitatea, unicitatea si valoarea continutului face diferenta. Nu uita sa enjoy the process!

 

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook