Aspiratoarele robot de la Xiaomi sunt extrem de utile pentru mentinerea curateniei in casa. Acestea pot fi controle direct de pe smartphone prin intermediul aplicatiei Mi Home. Recent am avut ocazia sa testez aplicatia impreuna cu ultimul model de la Xiaomi, Mi Robot Vacuum Mop 2 Pro, lansat pe piata in acest an. 

Mi Home este disponibila in mod gratuit pe Android si iOS. Pe unele piete, aplicatia se mai poate numi Xiaomi Home. Interfata aplicatiei poate sa difere in functie de modelul de aspirator robot ales. Unele modele vin doar cu functie de aspirare, altele au si functie de mop.

Iata 6 sfaturi practice in utilizarea aplicatiei Mi home pentru un apirator robot:

#1 Conecteaza aspiratorul la aplicatia Mi Home

Aspiratoarele Mi Robot de la Xiaomi pot fi conectate rapid la aplicatie. Odata ce ai instalat Mi Home pe smartphone, totul devine foarte simplu. La prima accesare o sa observi semnul + in partea dreapta sus, de unde o sa efectuezi o cautare a dispozitivului achizitionat. La acest pas este necesar sa activezi si WiFi-ul de la aspirator, prin apasarea simultana a celor doua butoane fizice (depinde de model). Dupa urmezi pasii necesari din aplicatie pentru a conecta device-ul la smartphone-ul tau.

#2 Genereaza harta cu suprafetele de curatat

O sa observi multe configurari pentru aspirator, insa cel mai indicat este sa incepi cu crearea unei harti, accesand Settings → Create Map. Aspiratorul robot va incepe sa scaneze suprafetele din toata casa si obiectele din jur. Odata finalizat acest proces, se va intoarce la statia de incarcare si va genera harta finala. Se poate vedea in timp real harta si in caz ca nu este pe placul tau, ai optiunea de a relua procesul. In schimb, daca esti multumit, atunci o poti salva pentru a face modificari ulterioare privind denumirile zonelor, restrictionarea accesului si altele. De mentionat ca anumite setari pot sa difere in functie de modelul de aspirator ales. In capturile de ecran de mai jos, poti vedea interfata aplicatiei pentru aspiratorul Mi Robot Vacuum Mop 2 Pro.

#3 Editeaza harta in functie de zone

Harta afisata in aplicatie se poate configura de la sectiunea Area Editor. Dupa cum se observa in imaginile de mai jos, exista 3 optiuni de editare:

  • Merge – pentru a conecta doua zone. De exemplu, in situatia in care se doreste zona de bucatarie sa fie curatata impreuna cu holul.
  • Divide – atunci cand este necesara separarea a doua zone din casa.
  • Rename – pentru a redenumi zonele asa cum doresti.

In plus, la sectiunea Virtual Wall/restricted area se pot configura zonele de evitat, inserandu-se ziduri virtuale.Mai jos, se poate vedea un zid virtual pus intre zona de hol si bucatarie. In acest mod, aspiratorul poate fi programat sa efectueze curatenie doar in hol sau doar in bucatarie.

 

#4 Alege modul de curatare

Aplicatia Mi Home permite selectarea mai multor spatii de curatat sau doar a unei singure zone. In capturile de ecran, se pot vedea setarile pentru aspirare & mop in bucatarie si dormitor. Exista mai multe optiuni disponibile precum: aspirare multipla, aspirare si mop in acelasi timp, doar mop.

In modul Custom cleanup poti seta nivel turbo pentru aspirare si o cantitate mai mare de apa pentru mop – indicat pentru curatarea suprafetelor dure.

 

Se poate urmari locatia aspiratorului si progresul in timp real, direct din aplicatie. 

#5 Utilizeaza functia de a programa aspiratorul

Aceasta este extrem de utila pentru momentele in care esti plecat si vrei sa te bucuri de curatenie atunci cand ajungi acasa. Practic, poti programa ora la care sa inceapa aspiratorul robot curatenia in casa.

Aplicatia Xiaomi Mi Home are o interfata intuitiva si te vei obisnui rapid sa o utilizezi. In functie de apiratorul robot ales, vei avea posibilitatea de personalizare direct in aplicatie a modului in care efectueaza curatenia in casa ta.

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook