In ultimii ani trotinetele electrice au devenit o alternativa perfecta pentru transportul in marile orase, unde traficul este mare. Acestea sunt recunoscute pentru siguranta, fiind prietenoase cu mediul si in acelasi timp economice.

La fel ca la folosirea unei biciclete trebuie sa intelegi cum functioneaza, sa devii familiar cu o trotineta, sa te informezi care sunt regulile de circulatie, sa vezi cum te asiguri ca trotineta este in stare perfecta de functionare si mai ales sa te protejezi de evenimente neplacute. Astfel, iti prezentam cateva sfaturi de siguranta in utilizarea trotinetelor electrice:

1. Citeste manualul de instructiuni, asigura-te ca esti familiar cu trotineta si comenzile acestea

Inainte de a circula pe strazi aglomerate, este important sa iti cunosti trotineta, sa te asiguri ca stii unde se afla acceleratia, franele, luminile (in situatia in care o utilizezi pe timp de noapte) si cum functioneaza acestea. Cel mai indicat este sa o testezi intr-o zona exterioara, cum ar fi un parc sau o parcare, ca sa nu te expui altor situatii nedorite.

2. Castiga mai multa experienta inainte de a merge in zone cu trafic

Cu cat folosesti mai mult trotineta, cu atat vei observa mai bine cum este viteza si traiectoria, cum sa iti pozitionezi corpul si ce pericole trebuie evitate. Este ca mersul pe bicicleta, doar cu experienta si in timp vei stii cum sa o folosesti si sa eviti obstacolele. De asemenea, este important sa o testezi si in caz de vreme nefavorabila, sa vezi care sunt diferentele pe asfalt uscat sau umed.

3. Verifica trotineta de fiecare data cand urmeaza sa o folosesti

Inainte de fiecare calatorie, este nevoie sa efectuezi o verificare a trotinetei. Mai precis, verifica daca ai suficienta baterie pana la destinatie si inapoi, asigura-te ca frana si acceleratia functioneaza corect. La fel de important este sa te asiguri ca anvelopele sunt in stare buna si umflate la presiunea corecta. Verifica sa nu fie fire atarnate sau desprinse si ca nu se aud zgomote ciudate. Daca totineta se pliaza, asigura-te ca mecanismul este bine asezat si ca ai suficienta lumina, in caz ca o sa calatoresti noaptea.

4. Nu calatori in tandem (cu o alta persoana)

Desi poate parea distractiv si convenabil, mersul pe trotineta cu inca o persoana este foarte riscant. In general, acestea nu sunt construite pentru a fi folosite de mai mult de o persoana. Echilibrul, spatiul pentru ghidon, pornirea si oprirea o sa fie dificile atunci cand se afla doua persoane pe trotineta. In plus, daca se depaseste capacitatea de greutate si franarea o sa fie limitata.

Ai responsabilitatea si fata de ceilalti pietoni sau soferi sa nu calatoresti in tandem, sa iti iei masuri de precautie si sa nu mergi la viteze excesive.

5. Poarta un echipament de protectie adecvat

In primul rand este necesar sa porti o casca atunci cand folosesti trotineta, indiferent daca mergi pe o ruta scurta sau cu viteza. Mai ales daca esti incepator, o casca iti va oferi protectia necesara la aventuale caderi sau coliziuni.

Trotinetele sunt sigure de condus si iti ofera o experienta super placuta, fiind perfecte in zonele unde traficul este mare. Ai nevoie doar sa te asiguri ca esti familiar cu acestea, sa castigi experienta, sa faci verificarile necesare inainte de a porni in calatorii si sa porti o casca de protectie. Alege cea mai potrivita trotineta electrica pentru tine si bucura-te de o super calatorie!

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook