Aplicatia nativa de Mesagerie de pe iPhone a trecut de-a lungul timpului printr-un proces sincron de dezvoltare odata cu noile versiuni de iOS si au fost constant adaugate imbunatatiri pana in acest moment. De obicei, o versiune mai noua de iOS aducea cu sine si noi functionalitati ale Mesageriei. Este interactiva si contine o serie de functionalitati pe care nu le vei intalni pe niciun alt ecosistem. Multe dintre acestea sunt mai putin cunoscute de publicul larg, tocmai de aceea vi le prezentam in cele ce urmeaza.

Joaca-te jocuri din aplicatie

Una dintre cele mai bune functionalitati ale aplicatiei de Mesagerie este integrarea cu App Store si aplicatiile sale. Daca scrii unei persoane din Mesagerie, o poti invita sa descarce o anumita aplicatie, precum un joc. Apoi ai posibilitatea de a va juca (acel joc descarcat) impreuna. Mai mult de atat, unele jocuri precum sahul se pot juca chiar din aplicatia de Mesagerie.

Cand esti in chat, apasa pe iconita de App Store, apoi cauta si descarca aplicatia care se numeste “in Mesaje”, deschide aplicatia descarcata si initiaza un joc intre tine si o alta persoana.

Urmareste live zborurile aeriene

Una dintre cele mai indragite functionalitati ale Mesageriei este posibilitatea de a urmari live zborurile aeriene in interiorul unui chat. Daca ai un prieten sau un membru al familiei care este in avion si urmeaza sa va intalniti la aeroport, poti folosi Mesageria. Astfel, poti vedea zborurile aeriene si ramai informat cu privire la ora decolarii, daca are intarzieri avionul sau stii ora la care se inchid portile.

Pentru a urmari live un zbor aerian, una dintre persoane va trebui sa trimita numarul zborului printr-un mesaj. Apoi, tine apasat pe numarul zborului si apasa “Previzualizare zbor”.

Adauga un subiect de text ingrosat

Mesageria iti permite sa adaugi cuvinte ingrosate care sa emfazeze importanta textului si sa atraga atentia interlocutorului. Pentru a reusi acest lucru, intra la Setari, apoi apasa pe Mesagerie si apoi bifeaza optiunea “Arata camp de subiect”.

Opreste mesajele nedorite cu ajutorul filtrului 

In timp ce se poate dovedi provocator sa opresti mesajele nedorite de tip spam sa intre in mesageria ta, mai nou poti folosi aceasta functionalitate direct din aplicatia de Mesagerie. Acest filtru va separa contactele din agenda de cele necunoscute care iti intra in inbox, blocand mesajele spam din a te mai deranja. Cu toate acestea, va trebui sa-ti verifici inbox-ul de spam in mod regulat, caci nu toate mesajele care intra acolo o sa fie de tip spam.

Asadar, pentru a activa functionalitatea, intra la Setari, apasa pe Mesagerie si activeaza optiunea “Filtreaza expeditori necunoscuti”. Acum, navigheaza mai sus si apasa pe “Notificari” si mai departe pe “Personalizeaza notificari”. Felicitari, acum vei putea sta linistit ca nu te va mai deranja nimeni fara acceptul tau.

Adauga efecte personalizate

Poti, de asemenea, adauga manual efecte si animatii mesajelor tale. Mesajele iti permit sa adaugi doua tipuri de efecte: efecte de tip bula si efecte care aplica animatii de-a lungul intregului ecran, precum un show de artificii sau lumina a reflectoarelor.

Pentru a adauga efecte, scrie un mesaj in chat si tine apasat pe butonul trimite. Selecteaza un efect de bula si alege-l pe cel dorit. La final, apasa pe butonul de trimitere mesaj.

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook