Indiferent daca detii ultimul model de varf Samsung Galaxy S23 Ultra, un telefon pliabil sau unul de nisa, este bine stiut ca Samsung detine suprematia pentru telefoanele care ruleaza sistemul de operare Android. Compania inglobeaza in smartphone-urile sale cele mai noi tehnologii, atat pe parte hardware, cat si pe parte software. Seria Samsung Galaxy are o multime de trucuri despre care s-ar putea sa nu stii si care ti-ar putea fi extrem de utile odata ce le afli.

De la posibilitatea de a rosti cuvantul “cheese” pentru a face un selfie, pana la extragerea persoanelor dintr-o poza si plasate in alt fundal asa cum se intampla pe iPhone, exista o multime de functii grozave si ascunse care fac din dispozitivele Samsung Galaxy sa fie mai distractive de utilizat. Desi nu tote caracteristicile prezentate sunt “ascunse”, putem spune cu siguranta ca sunt mai putin cunoscut si este posibil sa nu fi fost constient de existenta lor in cadrul interfetei. Asadar, haideti sa le descoperim impreuna.

Creeaza un folder securizat pentru a pastra fisierele private

folder securizat samsung

 

Stiai ca Samsung are pe telefoanele sale un seif secret denumit ca “Secure Folder” (Folder Securizat)? Pentru a activa aceasta functie navigheaza catre optiunea Setari si apoi la Securitate si date biometrice. In pasul urmator, cauta in partea de jos a meniului optiunea Folder securizat. Dupa ce accepti termenii, vei fi directionat la logarea cu contul Google sau Samsung (la propria alegere) si apoi vei fi intrebat despre modul de securizare pe care vrei sa-l aplici folderului vizat de tine. Odata finalizat procesul, aplicatia Folder Securizat va aparea in bara de aplicatii.

 

Extrage persoane/obiecte din fotografii

obiecte fotografii samsung
Daca folosesti One UI 5.1, vei putea extrage persoane sau obiecte direct din fotografii, la fel cum exista posibilitatea pe iPhone. Aceasta functie este foarte indragita de utilizatori pentru a copia rapid elementele imagini si a le salva ca imagine noua. 

Pentru a scoate un subiect dintr-o imagine, deschide-ti imaginea si apoi apasa lung pe element pentru a decupa. Mai apoi, o scurta animatie va indica faptul ca elementul a fost decupat. Elibereaza degetul la final si dupa p poti  copia in clipboard sau salva ca imagine noua.

 

 

Seteaza camera sau ecranul sa te avertizeze la notificari

Functie ascunsa in meniul de Setari iti ofera posibilitatea de a ilumina blitul sau afisajul ecranului de fiecare data cand primesti o notificare sau incepe alarma de trezire. Pentru activare, acceseaza Setari -> Accesibilitate si apoi Setari avansate. Apasati pe optiunea Notificare flash si alegeti optiunea dorita dintre cele doua.

Utilizeaza mana pentru a efectua o captura de ecran

samsung captura ecran

 

Aceasta este inca una dintre acele functii care au facut parte din suita de telefoane Galaxy dintotdeauna si despre care multi utilizatori nu stiu de existenta ei. Desi este facil sa efectuezi o captura de ecran pe un telefon Samsung Galaxy utilizand combinatia obisnuita de butoane – volum redus si buton de pornire – exista o modalitate mai usoara de a face acest lucru prin glisarea ecranului cu palma. Pentru a activa aceasta functie, acceseaza Setari -> Functii avansate -> Miscari si gesturi.

 

 

Pune pe “mut” alarmele sau apelurile intorcand telefonul cu fata in jos

Ai nevoie de un moment de liniste in care sa nu fii deranjat de nimeni? Daca doresti sa opresti alarma, poti doar sa intorci telefonul sau sa pui pana pe ecran pentru a pune telefonul in modul “mut”. Acest lucru functioneaza si cu apelurile primite, reducandu-le la tacere in loc sa le anuleze.

Activarea acestei functii se realizeaza navigand la optiunea Setari -> Functi avansate -> Miscari si gesturi. Acum, la ultimul pas, activeaza optiunea apasand pe “Mut cu gesturi” si bucura-te de un moment de liniste in care sa nu fii deranjat de nimeni.

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook