In fiecare an compania Apple face eforturi pentru a pune la dispozitie utilizatorilor cele mai noi si inovative functii odata cu lansarea unei noi versiuni a sistemului de operare. Anul acesta, compania a lansat iOS 16 care ofera numeroase functii si imbunatatiri, incluzand un ecran de pornire ce poate fi personalizat impreuna cu adaugarea de widget-uri, un nou sistem de notificare, dar si moduri diferite de afisare a mesajelor si multe altele. Daca ti-ai instalat recent iOS 16, iata o lista cu cateva sfaturi si trucuri care-ti vor imbunatati experienta generala privind utilizarea iPhone-ului.

1. Recupereaza conversatiile sterse din Mesaje

Daca ai obiceiul sa stergi conversatii din aplicatia nativa de mesaje a telefonului si se intampla sa ai nevoie de informatii ulterior, afla ca le poti recupera odata cu aparitia noului iOS 16. Mesajele sterse sunt mutate direct in folder-ul Sterse recent” din interiorul aplicatiei. Iata cum iti poti aduce inapoi in Inbox mesajele sterse:

 • Deschide aplicatia de mesaje;
 • Apasa pe butonul „Editeaza”;
 • Selecteaza folder-ul „Sterse recent”;
 • Selecteaza casuta de chat pe care doresti sa o recuperezi.

2. Sterge contactele cu usurinta

Cu versiunea recenta de iOS, stergerea contactelor din iPhone presupunea un proces obositor, caci trebuia sa mergi la sectiunea de informatii detaliate ale contactului, sa selectezi optiunea de editare si apoi sa navighezi pana in josul paginii unde aveai optiunea de stergere. Apple a tinut cont de sugestiile venite din partea utilizatorilor si a eficientizat acest proces. Ce ai de facut acum este sa tii apasat pe un contact si vei putea sa il stergi direct din lista.

3. Foloseste Live Text pentru videoclipuri

Functia Live Text” a fost foarte apreciata odata cu iOS 15 unde puteai copia orice fel de informatie text dintr-o poza, selectand textul respectiv, precum o adresa sau un numar de telefon. Acum, cu Live Text disponibil si pentru videoclipuri, textul este complet interactiv. Atunci cand se pune pauza la videoclip, exista posibilitatea de a se copieze textul, a se realiza o cautare pe web sau a se traduce in limba dorita.

Iata cum poti folosi functia Live Text pentru videoclipuri:

 • Deschide aplicatia de galerie si selecteaza videoul preferat;
 • Navigheaza pana la sectiunea dorita cu text;
 • Pune clipul pe pauza si tine apasat pe text;
 • Functia Live Text va recunoaste automat textul si iti va oferi cateva optiuni de copiere, selectare, traducere si cautare web.

4. Cauta traducerea textului in timp real direct din camera telefonului

Apple in iOS 16 a reintrodus o functie ce a fost disponibila de ceva vreme, anume traducerea textului cu ajutorul camerei telefonului.

Ce ai de facut este sa deschizi aplicatia de camera, sa indrepti telefonul catre textul care te intereseaza, selecteaza-l si apoi alege optiunea de traducere.

5. Verifica si distribuie parola de la Wi-Fi

Daca ai fost vreodata in situatia in care ai uitat parola de la Wi-Fi si nu aveai cum s-o distribuit invitatilor, lucrul acesta a disparut in cadrul iOS 16. La setarile telefonului vei putea vedea parola de la reteaua conectata. Iata ce ai de facut:

 • Intra la optiunea „Setari”, apoi la Wi-Fi;
 • Selecteaza butonul „i” de la finalul randului;
 • Pe urmatorul ecran, apasa pe „Parola”;
 • Apasa pe copiere pentru a putea distribui parola.

Sursa poza principala: Apple.com

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook