Telefoanele mobile din prezent sunt destul de asemanatoare, rar aparand pe piata un model care sa iasa din tipare. Bineinteles ca diferentele in ceea ce priveste specificatiile tehnice sunt mari, insa daca ne uitam strict la design si constructie, toate urmeaza acelasi tipar. Ei bine, lucrurile nu au stat intotdeauna asa. Acum 10 – 15 ani, telefoanele erau extrem de diferite intre ele, fiecare producator incercand sa aduca ceva nou de la an la an. In cele ce urmeaza, va prezentam 6 astfel de telefoane care au fost considerate ciudate chiar si in acea vreme.

6. Nokia 7280

Lansat in 2004 ca parte din noua colectie de telefoane fashion, dedicata femeilor, Nokia 7280 a fost o aparitie exotica in portofoliul companiei finlandeze. Era primul telefon al carui ecran se transforma in oglinda atunci cand se afla in stand-by. Telefonul a aparut pana si intr-un  videoclip al celor de la Pussycat Dolls, bucurandu-se de un succes destul de mare.

01_nokia_7280

5. Siemens Xelibri

Siemens Xelibri a fost o alta colectie de telefoane fashion. Aceasta cuprindea mai multe modele cu forme diferite, foarte ciudate. Chiar daca telefoanele au reusit sa se remarce prin design-ul atipic, noul brand Xelibri a esuat. Terminalele nu au fost privite ca fiind “stylish”, ci mai degraba bizare, asta in ciuda publicitatii masive de care au beneficiat. Interesul pentru aceste modele a fost extrem de scazut, la fel si vanzarile, astfel ca proiectul Xelibri a fost abandonat la scurt timp de catre Siemens.

Siemens xelibri

4. Nokia 7600

Compania finlandeza este recunoscuta pentru multitudinea de telefoane atipice lansate pe piata la mijlocul anilor 2000, iar Nokia 7600 face parte din aceasta categorie. Lansat in 2003, telefonul avea un design extrem de ciudat, avand forma de lacrima sau de frunza (inca nu am decis cu ce seamana mai mult). De asemenea, era proiectat pentru a fi folosit cu ambele maini, fiind un fel de telefon pentru gaming. Cu siguranta ca acum, privind in urma, ne putem intreba ce a fost in mintea celor de la Nokia cand au creat un astfel de telefon, insa la acea ora, multi fani ai companiei au fost incantati de acest model. Oare ce gandesc acum? 🙂

Nokia 7600

3. Haier P7 Pen

Un model extrem de ingenios, dar totusi ciudat, a fost P7 Pen, lansat in 2006 de catre chinezii de la Haier. Este vorba despre un telefon in forma de stilou, care se adresa in special clientilor business, dotat cu Bluetooth. Avea dimensiunile de 150 X 27 X 18 mm si cantarea 65 de grame, fiind un device foarte mic si usor. Partea din fata a telefonului era impartita in doua: partea de sus formata din ecran si un mic joystick, iar in partea de jos situata tastatura numerica.

Haier P7 Pen

2. Samsung N270 Matrix

Din lista noastra nu putea sa lipseasca unul dintre cele mai ciudate telefoane lansate de catre Samsung: modelul N270 Matrix. Un prototip al acestui telefon a fost folosit in filmul The Matrix Reloaded, in 2003. Telefonul propriu-zis a fost lansat intr-o editie limitata, disponibil doar pentru o scurta perioada de timp. Telefonul avea o grosime de “doar” 20 mm, fiind un model “cu sina”. Telefonul culisa in sus, descoperind display-ul color TFT de 128 x 160 pixeli.

Cel mai probabil, Matrix s-a dorit a fi un telefon al viitorului si reprezenta viziunea de atunci a celor de la Samsung in acest sens. Din fericire, prezentul ne-a adus telefoane mai frumoase, cu functii mult mai avansate.

Samsung MAtrix

1. Golden Buddha

Cine ar fi crezut ca religia si tehnologia vor avea vreodata ceva in comun? Rezultatul unui astfel de mix a fost Golden Buddha Phone – un telefon care arata exact ca o cutie de pudra. Felul in care arata acest telefon este extrem de bizar, insa spre surprinderea multora, modelul s-a bucurat de un oarecare succes in tarile asiatice. Telefonul este suflat cu aur, are camera foto, display LCD si suport pentru dualSIM. Pretul era pe masura, 1800 de dolari, modelul fiind disponibil in China la sfarsitul anilor 2000.

Golden-Buddha-Phone

Este clar ca inceputul si mijlocul anilor 2000 a fost perioada cea mai prolifica in ceea ce priveste telefoanele cu forme ciudate, drept dovada au fost lansate cele mai multe astfel de device-uri. Explicatia este intr-un fel fireasca: in acea perioada, telefoanele inglobau multe butoane, astfel ca cei care proiectau telefoanele trebuiau sa fie cat mai inventivi.

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook