Bittium este compania finlandeza cu peste 30 de ani de experienta in tehnologii de comunicatii radio avansate si procesare de bio-semnal, fabricand produse pentru comunicatii tactice, care totodata furnizeaza dispozitive mobile si solutii de securitate cibernetica certificate pentru uzul soldatiilor pe campul de lupta. Si, mai mult de atat, si-au lansat ultimul smarphone, Bittium Tough Mobile 2.

Compania statueaza ca acest dispozitiv nu este nimic mai mult decat “cel mai securizat smartphone din lume”, potrivit pentru uz profesional si personal. BTM 2 detine o structura de securitate multistratificata bazata pe Android 9 Pie cu functii de securitate informationala si software integrate in codul sursa. Acest fapt asigura ca atat informatia stocata in dispozitiv, cat si cea transferata sunt protejate pe cat mai mult posibil.

Bittium Tough Mobile 2 are un ecran Full HD de 5.2” care permite cu usurinta citirea informatiei in conditii mari de luminozitate, touchscreen-ul putand fi folosit cu manusi chiar si cand este stropit cu apa, un procesor Snapdragon 670, 4GB RAM, memorie de stocare eMMC de 64GB cu posibilitate de expandare cu un card microSD, o camera pe spate de 12MP, cat si una frontala de 5MP, doua microfoane, dual-band Wi-Fi, Bluetooth 5.0 si NFC. Este certificat cu IP67 impotriva apei si prafului, cat si cu MIL-STD-810G, care-i ofera rezistenta la cazaturi si socuri. Telefonul are slot dual SIM, baterie de 3000 mAh si butoane dedicate pentru modul privat, cel de urgenta si push-to-talk.

Telefonul este livrat cu cateva metode de encriptie, autentificare, cu o platforma de transmitere a informatiei neidentificabila si cu modul privat. Ultimul dezactiveaza microfonul, camera si Bluetooth-ul si reduce acuratetea senzorilor cu doar o atingere de buton. Dispozitivul este compatibil cu suita de securitate Bittium care iti permite controlul de la distanta si transferul criptat de informatie.

Componentele si solutiile software detinute sunt examinate si aprobate pentru uz de catre autoritati si certificate pentru utilizarea securizata pentru oficialitati guvernamentale. Bittium promite “disponibilitate mai mare pentru update-uri de securitate comparativ cu telefoanele conventionale”.

Sursa: toughmobile2.bittium.com

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook