Smartphone-urile si tehnologia devin din ce in ce mai inteligente, avand domenii de aplicabilitate in cele mai multe aspecte din viata noastra si se intind pana la animalele de companie care ne sunt atat de dragi. Ai vazut un caine plimbat pe strada de care te-ai indragostit instant si ai vrea sa cunosti ce rasa este? In loc sa intrebi stapanul animalului poti la fel de usor sa te folosesti de telefonul propriu, fiind foarte foarte simplu.

Daca esti utilizator de Google Photos, fie ca folosesti Android sau iOS, poti folosi functia Google Lens – in acest sens exista o aplicatie dedicata pe care o poti descarca direct pe telefon, si ti se vor dezvalui mai multe informatii in urma rezultelor cautarii.

Smartphone-ul se dovedeste a fi de mare utilitate in viata de zi cu zi si inovatiile apar deseori. Posibilitatea de a identifica rasa animalului de companie este una dintre noutatile indragite de multi utilizatori, in special pentru cei care vor sa afle mai multe si despre modalitatile de crestere pentru fiecare rasa in parte.

Oricare ar fi motivul, fie ca esti in parc, pe strada sau la veterinar si ai observat un animal de care te-ai atasat emotional instant sau fie ca ai adoptat un caine sau o pisica si nu esti sigur de mostenirea sa genetica, cu Google Lens ai toate informatiile necesare la dispozitie. De mentionat ca uneori recunoasterea animalului poate fi inexacta sau gresita deoarece am intampinat situatii cand chiuaua a fost identificata ca o pisica birmaneza. Insa, astfel de situatii sunt rare si tehnologia este mereu in dezvoltare, speram ca pe viitor astfel de situatii se vor remedia.

Google Lens, aplicatia lansata de cativa ani de catre Google, este capabila sa recunoasta rase specifice de caini si pisici. Iata care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmezi:

1. Deschide aplicatia Google Lens de pe smartphone-ul tau. Daca nu o ai instalata, o poti descarca din magazinul de aplicatii.

2. Odata deschisa aplicatia, vei observa mesajul prin care esti indemnat sa apesi pe iconita de camera pentru a continua cautarea.

3. Dupa ce ai efectuat acest pas, camera va fi deschisa. Ai optiunea de a cauta printr-o fotografie instanta sau pe baza arhivei imaginilor din telefonul tau.

4. Apasa pe butonul de fotografiere daca ai animalutul aproape de tine pentru a-i face o poza.

5. Pentru acest pas este nevoie ca internetul sa fie pornit. Astfel, dupa ce fotografia a fost realizata, Google iti va oferi o serie de rezultate in functie de rasa descoperita. O functie foarte captivanta realizata de companie este ca iti ofera posibilitatea vizualizarii animalutului sub forma de animatie 3D, ceea ce face si mai interesanta descoperirea.

 

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook