Intretinerea iPhone-ului in utilizarea de zi cu zi este o necesitate si nu este dificil de efectuat. Multe dintre smartphone-urile moderne ofera un anumit nivel de rezistenta la apa, cel mai adesea denumit ca certificat IP68. Apple afirma ca iPhone-urile sale pot fi scufundate in apa de pana la 6 metri adancime timp de 30 minute. Cu toate acestea, patrunderea apei in orificiile telefonului dauneaza din mai multe aspecte, umiditatea ajungand in difuzoare si de acolo mai departe spre partile interne ale device-ului. Din fericire, iPhone seria 13 si 14 ofera o modalitate usoara de evacuare a apei din difuzoare. 

Ce este Water Eject iPhone

Cu ajutorul functiei Water Eject iPhone vei scapa de apa din difuzoare fara prea multe batai de cap. Aceasta functionalitate a fost introdusa initial pe smartwatch-urile Apple la debutul seriei 2 si este parte din optiunea Water Lock care previne atingerile accidentale ale ecranului in timpul inotului. Dupa ce ai terminat de inotat si dezactivezi Water Lock, smartwatch-ul va activa automat Water Eject pentru a avea difuzoarele uscate. Mai specific, Water Eject are ca rol evacuarea apei din difuzoare dupa ce au fost expuse la diverse lichide – prin redarea unor sunete cu frecventa joasa se creeaza vibratii suficient de puternice pentru ca apa sa fie eliminata din orificiile difuzoarelor.

iphone 13

Cum functioneaza Water Eject iPhone

Water Eject iPhone poate fi activata doar ca scurtatura (“shortcut”), iar pentru asta ai nevoie de aplicatia proprie de scurtaturi care vine deja preinstalata in interiorul sistemului de operare. Daca nu o gasesti instalata, mergi catre App Store si descarc-o de acolo, fiind functionala cu orice device care ruleaza iOS 12 sau urmatoarele variante. Odata ce aplicatia este instalata, iata pasii simpli de urmat:

  • Deschide browser-ul Safari pe telefonul tau si mergi catre Shortcuts Gallery de unde vei apasa pe Get Shortcut si dupa pe optiunea Add Shortcut
  • Cauta optiunea Water Eject
  • Deschide Water Eject 
  • Apasa pe optiunea Begin Water Ejection
  • Acum un ton cu frecventa joasa va fi redat pe telefon pentru aproximativ 15 secunde
  • La final, un mesaj de tip pop-up va fi redat pe ecran pentru a te informa ca apa a fost evacuata din orificiile difuzoarelor
  • Alternativ, poti comunica cu asistentul vocal Siri pentru a-i cere acest lucru
  • Felicitari, telefonul este acum mai curat si mai bine intretinut!

Trebuie retinut ca aceasta functionalitate este prezenta doar pe seriile iPhone 13 si 14, iar modelele anterioare nu dispun de ea. Totusi, analizand aceste sunete descoperim ca frecventa la care sunt redate este de 165Hz. Prin simpla cautare pe YouTube am gasit mai multe rezultate care pot fi de folos si in cazul altor modele sau telefoane care ruleaza Android. Tot ce ai de facut este ca dupa ce ai avut telefonul scufundat in apa, in cazul in care acesta detine certificare IP68, sa redai aceste frecvente si sa astepti cateva momente pana cand munca este finalizata. Pana la urma, ceea ce face Water Eject este sa redea automat aceasta frecventa pe care o poti face si tu direct de pe alte platforme.

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook