Daca ai nevoie sa-ti administrezi medicamente zilnic pentru a-ti mentine sanatatea sub control si s-o imbunatatesti, te poti folosi de functia de Medicatii disponibila in aplicatia Health odata cu lansarea iOS 16. Cu ajutorul acestei functionalitati vei putea primi notificari regulate despre momentul cand sa-ti administrezi medicamentele, precum si alerte despre potentialele conflicte cu medicamente.

Dintre noile functionalitati adaugate in aplicatia Health de pe iOS 16, Medicatii ar putea fi cea mai practica pentru o multime de utilizatori. Aplicatii terte care se ocupa de acest aspect exista in magazinul online de multa vreme, insa este pentru prima data cand o astfel de aplicatie este inclusa nativ de Apple. O sa existe voci care sa critice eficacitatea unei astfel de functionalitati, insa lucrurile se indreapta in directia potrivita, in special pentru cei care au nevoie sa tina minte ora si tipul de medicament pe care sa-l ia in mod regulat. Pentru a incepe, iata ce ai de facut:

1. Cauta si deschide aplicatia Health din telefonul tau si apasa pe tab-ul “Explorare” in dreapta jos.

2. Sub categoriil de sanatate, selecteaza optiunea “Medicatii”.

3. Daca este prima data cand folosesti aceasta functionalitate, un ecran de tip pop-up te va intampina pentru a alege tipul de medicament folosit.

4. Deocamdata in Romania nu se poate cauta intr-o baza de date medicamentele, dar vei putea introduce numele complet al medicamentului pentru a continua.

5. Alege tipul de medicament dintr-o lista oferita care include capsula, tableta, lichid, uz extern, crema sau dispozitiv.

6. Selecteaza butonul “Inainte”.

7. In acest pas, introdu concentratia medicamentului si unitatea de masura.

8. Mai departe, selecteaza frecventa modului de administrare pentru cand vei lua medicamentul respectiv.

9. Selecteaza ora din zi la care iti vei administra medicamentul.

10. Vei avea optiunea de a alege forma medicamentului dintr-o serie de iconite pentru o identificare mai usoara.

11. Alege culoarea medicamentului.

12. In acest ultim pas, vei putea adauga mai multe detalii precum: notite sau informatii suplimentare.

Procesul de configurare poate dura mai mult daca medicul ti-a prescris mai multe medicamente in functie de durata tratamentului. Unul dintre beneficiile adaugarii medicamentului in aplicatie este ca te alerteaza despre posibilele efecte adverse daca interactioneaza cu un alt medicament administrat. Aplicatia iti va cere sa pornesti notificarile daca medicamentul interfereaza cu alcool, tutun sau substante interzise.

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook