De la laptop-uri, la tablete si smartphone-uri, in ultimele luni au aparut tot mai multe dispozitive care folosesc noul USB Type-C. Cu siguranta, in cazul multora dintre noi, sertarul de acasa sau de la birou este plin cu cabluri microUSB si USB. Cu toate acestea, daca de curand am achizitionat un device nou care foloseste noul tip de USB, va trebui sa le inlocuim. Mai jos, vom vorbi despre cele mai utile accesorii pentru dispozitivele care folosesc USB Type-C.

 

Memorii USB

De curand, Emtec si SanDisk au lansat memorii OTG care folosesc ambele tipuri de USB. Acestea sunt foarte utile pentru ca pot fi folosite atat in device-uri care folosesc USB normal, cat si in cele mai noi, cu USB Type-C.

Emtec Duo USB-C este modelul mai compact, accesul la cele doua porturi facandu-se prin slide, in functie de dispozitivul la care se doreste conectarea (USB standard sau USB C).

SanDisk Dual USB Drive Type-C este putin mai mare si are ambele porturi fixe. Portul care nu este folosit poate fi acoperit prin rotirea unui capac de plastic.

res_2befd1de688b9c3b08d2250b18c473ab_350x350c_e3fm

Hard-uri externe

LaCie Porsche Design Desktop Drive este un drive extern foarte util pentru stocarea in siguranta a tuturor informatiilor si amintirilor digitale. Pe langa utilitate, design-ul este alt punct caruia producatorul i-a acordat atentie, luand in considerare faptul ca dispozitivul va fi folosit la vedere, pe birou. Astfel, dispozitivul vine imbracat complet in aluminiu si include un cablu USB-C si un adaptor pentru dispozitivele cu USB 3.0. Pentru alimentare este nevoie de un incarcator separat, insa partea buna consta in faptul ca drive-ul poate sa incarce laptop-ul sau smartphone-ul conectat la el.

Viteza de transfer este de pana la 5GBps in modulUSB-C si memoria de stocare poate fi de 4TB, 5TB sau 8TB.

 

Monitor portabil

Uneori, un monitor in plus sau poate un monitor mai mare poate fi de ajutor. Nu va fi usor sa gasesti un astfel de display portabil compatibil cu USB-C. In acest sens, puteti incerca Asus MB169C+, un monitor portabil la care veti putea conecta dispozitivele printr-un singur cablu. Este singurul produs de acest fel de pe piata care foloseste acelasi cablu (USB Type C) atat pentru alimentare, cat si pentru transfer video.

Monitorul masoara 15.6 inch si are rezolutia FullHD, de 1920 x 1080.

81fjNWxmXiL._SX355_

 

Adaptoare video

Vreti sa va conectati noul smartphone cu USB-C la un display mai mare? Puteti folosi un adaptor conceput pentru USB-C.

Belkin a lansat adaptorul USB-C la VGA, care se introduce in portul USB-C al dispozitivului mobil si poate sa redea videouri FullHD. Stim ca Belkin are in plan sa lanseze si o versiune 4K, care se va conecta prin HDMI.

Google sau Accell sunt alti producatori care au lansat adaptoare pentru a conecta dispozitivele cu USB-C la un HDTV prin HDMI. In cazul acestora, rezolutia maxima redata este 4K.

Incarcatoare auto

Roadtrip, oferit de Nomad, este un incarcator auto la care se poate conecta atat un cablu USB standard, cat si un cablu USB-C. Incarcatorul se conecteaza la bricheta masinii si este capabil sa incarce doua dispozitive simultan. De asemenea, are si un acumulator intern de 3000 mAh, astfel ca veti avea un incarcator si un Power Bank intr-un singur device.

Acumulatori externi/Power Banks

De foarte multe ori se intampla sa nu avem acces la o sursa de curent pentru a ne incarca smartphone-ul sau tableta. In acest context, piata bateriilor de rezerva a crescut foarte mult in ultimii ani. Ce facem, insa, cand trebuie sa incarcam un dispozitiv cu USB-C?

Un astfel de Power Bank, compatibil cu USB-C este modelul celor de la Anker: PowerCore+ 20100. Acesta are doua iesiri USB-C de 2.4A si o iesire USB 3.0. Inauntru, capacitatea bateriei este de 20.000 mAh, fiind posibila incarcarea a trei dispozitive simultan.

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook