Am scris cu mult entuziasm in vara despre noul sistem de operare de la Android 5.0 – Lollipop. De atunci am urmarit cu sufletul la gura fiecare actualizare a device-urilor Android la noul Lollipop.

Iata ca, la trei luni de la lansare, Android 5.0 Lollipop este folosit la doar 1.6% din device-uri. Aceste cifre sunt oficiale, de pe site-ul Android, dedicat developerilor.

Singura versiune folosita mai putin este Android 2.2 (Froyo), care este si cea mai veche versiune care inca se monitorizeaza. Cele mai multe device-uri folosesc Android 4.1/4.2/4.3 , cunoscute sub denumirea “Jelly Bean” (44.5%)  si Android 4.4, KitKat (39.7%).

Partea buna a lucrurilor este ca putem avea, intr-un fel, Lollipop pe telefonul Android, chiar daca nu upgradam la aceasta versiune. Cum vine asta?  Multe dintre aplicatiile care vin automat cu orice versiune de Android, Gmail, Google Maps, Google Drive, etc, sunt disponibile pe Google Play. Acest lucru inseamna ca vor fi upgradate pentru compatibilitate cu ultimul SO si astfel, ne putem bucura macar de aplicatii care arata identic cu Lollipop.

 

Sursa:techcrunch.com

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook