Conform unei cercetari a firmei GfK, la nivel mondial, smartphone-urile vor conduce in topul vanzarilor la electronice de consum in acest an

Jürgen Boyny, director global de electronice de larg consum pentru GfK Retail and Technology, a declarat la IFA 2015, ca scaderea continua a preturilor de smartfone-uri va contribui la cresterea cererii. „Smartphone-urile sunt inca un factor mafor a pietei digitale… preturile sunt in scadere.”

Boyny a aratat ca se asteapta ca piata smartphone-urilor sa creasca cu 1,5% in acest an la 859,12 miliarde dolari, fata de la 846,07 miliarde dolari anul trecut. In timp ce Orientul Mijlociu si Africa vor avea o crestere de 6% (cea mai mare) a vanzarilor de smartphone-uri, SUA va asista la o crestere modesta de 3%. Pe de alta parte va exista o scadere de 2% a vanzarilor de smartphone-uri in Europa.

De asemenea Boyny a declarat ca si piata de ceasuri inteligente si bratari fitness sunt in crestere. GfK prezice un total de aproximativ 114 imilioane unitati care vor fi vandute in acest an.

 

Sursa:www.fiercewireless.com

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook