Android Go sau Go Edition este un sistem de operare destinat sa ruleze si pe cele mai extreme smartphone-uri low-end imaginabile din zilele noastre. Astfel de device-uri vin cu versiuni speciale mai slabe ale suitei de aplicatii Google, cat si cu aplicatia Google Go.

Aplicatia Google Go a atins numarul de 100 milioane de descarcari in Play Store, ceea ce inseamna ca vanzarea de device-uri care detin sistemul de operare Android Go a crescut si este intr-un punct ascendent. Anul trecut, in septembrie, Google Go abia daca atingea 10 milioane de descarcari, iar acum observam roadele eforturilor gigantului Google de a satisface dorintele acelora care nu vor sau nu-si pot permite un smartphone scump.

Cu toate acestea, in urma acestor descarcari masive ale aplicatiei nu ne putem asuma ca 100 de milioane de smartphone-uri care au sistem de operare Android Go au fost vandute, in ciuda faptului ca Google Go vine preinstalat pe fiecare dispozitiv cu Android Go, iar aplicatia poate fi instalata si pe alte telefoane. Unii sunt de parere ca aplicatia Google Go salveaza multe date mobile, facand-o populara in unele piete de dezvoltare.

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook