Aparatele dedicate pentru navigare incep sa piarda teren in fata telefoanelor mobile care vin cu un modul GPS integrat. In ajutorul telefoanelor, vin si unele aplicatii foarte bune, care inlocuiesc cu succes cel mai bun aparat GPS de pe piata.

Samsung Eyes on the Road

Pentru a ajuta putin soferii sa se concentreze mai bine cand sunt la volan si sa nu-si mai ia ochii de la drum, Samsung a anuntat o aplicatie intitulata Eyes on the Road. Aceasta functioneaza exclusiv pe Android si poate fi descarcata gratuit din Google Play. Modul in care functioneaza este simplu. Folosind senzorii din telefon si turnurile de telefonie mobila ale operatorilor de GSM, aplicatia stabileste daca va aflati in miscare cu masina. Daca raspunsul este afirmativ, toate notificarile legate de apeluri, mesaje text si alerte de la retelele de socializare, nu mai sunt afisate decat atunci cand v-ati oprit sau ati ajuns la destinatie. Vizavi de SMS-uri, aplicatia permite setarea unor raspunsuri automate, pe care le puteti trimite atunci cand sunteti la volan.

maxresdefault (3)

WAZE

Waze este aplicatia de navigare si trafic cu cea mai mare comunitate din lume. Alatura-te celorlati soferi din zona si vezi date din trafic si informatii de pe drum, in timp real. Astfel, salvezi timp si bani pe carburant, in rutina zilnica.
O comunitate activa de editori ai hartii Waze lucreaza constant pentru a imbunatati si actualiza hartile aplicatiei. De aceea sunt primii care implementeaza schimbarile ce se produc in zona, imbunatatind constant rutarea pentru fiecare.

Waze_482114b

Sygic

Aplicatia le permite utilizatorilor sa foloseasca sistemul de navigare GPS de pe smartphone sau tableta, fara a avea nevoie de conexiune la internet. Maps & GPS Navigation by Sygic salveaza hartile pe dispozitivul mobil al utilizatorului, astfel incat acesta sa poata folosi functia de navigare si in modul offline, doar prin intermediul GPS-ului.
Printre functiile aplicatiei, se numara mesaje vocale de ghidare, avertizari pentru depasirea limitei legale de viteza si pentru radare. De asemenea, utilizatorii pot alege intre trei rute diferite pentru a ajunge la destinatia propusa si au posibilitatea de a evita traseele care includ autostrazi cu plata. In varianta premium, utilizatorii pot afla informatii despre trafic in timp real, precum si despre locatiile radarelor mobile. Aplicatia dispune de harti pentru peste 100 de tari.

sygic1

HERE Maps

Odata instalata din App Store sau magazinul Google Play, aplicatia poate fi utilizata imediat. Insa, pentru a beneficia de toate functiile disponibile, este necesara crearea unui cont de utilizator. Pentru functia de navigare, avem de ales dintre doua sectiuni – ‘Maps’ si ‘Drive’. Prima a fost gandita pentru orientare manuala, rasfoind hartile 3D.
Modul Drive ne intampina cu o interfata mai apropiata de stilul navigatoarelor GPS traditionale, in care tastam destinatia dorita, sau o alegem din lista cu destinatii recent folosite. Dupa aceea, suntem ghidati mai departe, folosind indicatii vizuale si auditive. In functie de preferinte, putem limita sau creste numarul de parametri afisati pe ecran, avand de ales intre informatii ca: distanta parcursa si timpul de sosire estimat, directia curenta si atentionari privind eventuale probleme ale traficului pe ruta aleasa.
Orietare in modul Maps
Similar aplicatiei Google Maps, HERE Maps ofera si un mod pentru navigare ˝la pas˝, bine dezvoltat. Ofera rute de tranzit alternative si indicatii privind traseele mijloacelor de transport in comun, acoperind rutele autobuzelor, troleibuzelor, tramvaielor si ale metroului.
Rutele preferate sunt pastrate ca favorite in memoria telefonului, dar avem si posibilitatea sa dam share, oferind indicatii pretioase unui prieten din retelele de socializare, sau prin email. Tot pentru orientare, putem dezvalui locatia in care ne aflam, altor prieteni care folosesc HERE Maps.

nokia_here_maps_1

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook

Distribuie
Articolul precedentSamsung Galaxy S6 Edge vs Apple iPhone 6S
Articolul următorTop 10 Smartphones 2015.
Bogdan redefineste conceptul de “omul lumii” datorita adaptabilitatii sale in diferite medii. Iar daca ii vei arata un Galaxy Note, sau un Windows Phone, va percepe acest gest ca si o invitatie sa impartaseasca din povestile sale cu talc.