Cei care detinem un smartphone sau o tableta, indiferent de sistemul de operare – Android, iOS, Windows – dorim sa avem acces la aplicatii cu ajutorul carora sa accesam diferite fisiere, pe care sa le transmitem, mai apoi, altor persoane. Atunci cand descarcam un document din corpul unui e-mail, de cele mai multe ori trebuie sa ii aducem mici modificari inainte de a-l putea transmite mai departe.

Cele mai multe aplicatii de acest gen sunt destinate vizualizarii si editarii fisierelor de tip Office – World, Excel, PowerPoint. Ele ne sunt utile mai ales atunci cand avem la indemana doar smartphone-ul sau tableta.

Mai jos, va prezint cateva aplicatii pentru vizualizarea si/sau editarea documentelor.

Una dintre cele mai populare aplicatii este OfficeSuite + PDF Editor

1.Poza Aplicatie Office Suite

Link descarcare Google Play

Cu aceasta aplicatie putem vizualiza, modifica sau edita fisiere de tip Word, Excel si PowerPoint. Are capacitatea de a afisa imaginile si graficele dintr-un fisier Excel, de a deschide fisiere parolate si, nu in ultimul rand, de a converti documente in format PDF. Aplicatia mai permite printarea fisierelor la un dispozitiv compatibil. Deschide toate formatele Microsoft, iar fisierele se pot salva si securiza in spatiile de stocare de tip cloud.

Una dintre cele mai bune aplicatii gratuite, pentru sistemul Android, este Kingsoft Office.

2.Poza Aplicatie Kingsoft Office

Link descarcare Google Play

Aplicatia este compatibila cu toate formatele Microsoft, iar acestea se pot sincroniza cu Google Drive si Dropbox. Ofera cele mai importante functii pentru cei care au nevoie urgenta sa deschida, sa editeze sau sa modifice un document si nu au la dispozitie decat smartphone-ul sau tableta. Un minus al acestei aplicatii este ca nu putem deschide fisierele parolate.

O aplicatie preinstalata pe majoritatea smartphone-urilor si tabletelor este Google Drive insotit de Documents sau Sheets

3.Poza Aplicatie Google Drive

Link descarcare Google Play

Cu ajutorul acestei aplicatii, fisierele sunt salvate in cloud si pot fi vizualizate de pe orice dispozitiv – nu trebuie decat sa ai conexiune la internet. Chiar daca pentru vizualizarea unui fisier este necesara o conexiune la internet, dupa descarcare, acesta se poate edita sau modifica offline.

Documents To Go este o aplicatie care, in varianta gratuita, dispune de cele mai simple moduri de vizualizare, editare si modificare a documentelor.

4.Poza Aplicatie Documents To Go

Link descarcare Google Play

Daca dorim sa achizitionam varianta premium, trebuie sa platim aproximativ 12 Euro. Aceasta versiune platita, ofera posibilitati avansate de editare, modificare si salvare a fisierelor, inclusiv pentru cele parolate. Salvarea fisierelor se face atat pe domeniile virtuale de tip cloud, cat si pe PC.

Chiar daca nu editeaza documente de tip Word sau Excel, este bine sa avem instalata aplicatia CamScanner.

5.Poza Aplicatie CamScanner

Link descarcare Google Play

Atunci cand avem nevoie sa trimitem un document PDF si nu avem scanner la dispozitie, aceasta aplicatie ne vine in ajutor. Nu trebuie decat sa pozam documentul dorit (facturi, chitante, poze, notite etc) cu camera foto a smartphone-ului sau a tabletei. Apoi, convertim imaginea in formatul PDF sau JPG si o trimitem pe e-mail la adresa dorita. Aplicatia permite salvarea mai multor imagini in acelasi document. Daca dorim sa editam astfel de documente, trebuie sa achizitionam varianta premium.

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook