Tinerii pun în topul cerintelor la achizitia de telefoane accesul la internet si aplicatiile de social media integrate

[divider]

Tinerii sunt cei mai mari consumatori de telefonie inteligentă şi nici nu mai concep să cumpere un telefon fără să aibă cel puţin acces la internet şi la reţelele sociale, conform unei analize a  EuroGsm, cel mai mare retailer al operatorului de telefonie Orange România.

În topul cerinţelor obligatorii pe care tinerii le au la achiziţia unui nou telefon urmează performanţele camerei foto, funcţiile de MP3 player sau radio, funcţia WiFi pentru accesarea internetului şi GPS-ul.

“Persoanele tinere sunt foarte receptive la noutăţile din domeniul tehnologic iar cele mai multe solicitări primite de serviciul nostru de suport online GeekChat sunt legate de funcţionalităţile telefoanelor. Tinerii ştiu exact de ce au nevoie şi vor să afle detalii concrete privind specificaţiile tehnice al terminalelor. De foarte multe ori chiar ne-am confruntat cu adevăraţi gadget freaks ce ne-au oferit provocări pe măsura cunoştinţelor noastre”, a declarat Radu Boancă, membru al echipei The PhoneGeeks, divizie de tehnică şi telefonie mobilă a EuroGsm.

În ceea ce priveşte aplicaţiile pe care le rulează cel mai mult tinerii pe telefoanele mobile, pe primul loc de situează Facebook, urmat de Youtube şi Yahoo Messenger. Topul celor mai folosite 5 aplicaţii pe telefoanele tinerilor este completat de Foursquare (aplicaţie care permite utilizatorului să posteze locul în care se află şi să vizualizeze fotografii şi recomandări despre alte locaţii din împrejurimi) şi Instagram (aplicaţie de editare foto care facilitează postarea rapidă în diverse reţele sociale).

“În pofida cunoştintelor ample despre capabilităţile oferite de noile telefoane, aplicaţiile cele mai des utilizate rămân cele de tip social media. Persoanele tinere adoptă imediat acele aplicaţii care le oferă posibilitatea de a împărtăşi cât mai multe informaţii cu prietenii, mai ales prin reţelele sociale”, a adăugat Radu Boancă.

Întrebările despre iPhone 4 şi Samsung Galaxy S3, domină topul solicitărilor

“Cele mai multe întrebări pe care le primim sunt despre iPhone 4 şi 4S, dar şi despre ultimul model Samsung Galaxy S3. Tinerii doresc întotdeauna cel mai nou gadget şi implicit printre primele opţiuni se numără modelele de top ale celor doi mari competitori care îşi dispută piaţa telefoanelor şi tabletelor”, a declarat  Sebastian Sabo, membru al echipei The PhoneGeeks.

În continuare, în clasamentul celor mai de interes telefoane pentru noua generaţie se situează modelele următorilor doi actori de pe piaţa smartphone-urilor, respectiv HTC One X şi Sony Xperia U, dar şi modelul Samsung s5230 Hello Kitty, destinat cu precădere copiilor sub 14 ani.

“În ciuda preţurilor ridicate, tinerii manifestă un interes foarte mare pentru aceste modele high-end, în special din tendinţa de a fi în pas cu moda. Dacă acum câţiva ani, achiziţia unui telefon îţi asigura totodată un statut bine poziţionat în grupul de prieteni, acest aspect se păstrează şi în prezent, însă e condiţionat de deţinerea unui telefon cât mai <<smart>>”, a adăugat Sebastian Sabo.

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook