Apple a anuntat aseara online in cadrul WWDC20 noi tehnologii de dezvoltare care sa-i ajute pe cei 23 de milioane de dezvoltatori de aplicatii iOS. Pe langa chestionarul dezvoltatorilor, Apple a anuntat Store lab prin care dezvoltatorii de aplicatii pot impartasii feedback-ul si pot ajuta la dezvoltarea App Store. De asemenea, Apple a anuntat si forumuri pentru dezvoltatorii de aplicatii.

Printre noutatile anuntate de Apple sunt App Clips si Widget-uri. Cu App Clips, utilizatorii au o noua metoda rapida si simpla de a explora aplicatii care pornesc in cateva secunde aratand utilizatorilor o parte din experienta aplicatiei complete, dand astfel dezvoltatorilor de aplicatii noi metode de a ajunge la clienti.
Widget-urile au un nou design oferind utilizatorilor informatii dintr-o privire, acum sunt foarte asemanatoare cu cele de pe Android, avantajul pentru developeri este ca prin noul SwiftUP API pot crea widget-uri pentru iOS, iPadOS si macOS folosind acelasi cod.

StoreKit tool da posibilitarea dezvoltatorilor de aplicatii sa simuleze configurarea subscriptiilor, cumparaturile realizate in aplicatie si chiar si retururile, toate pe un singur calculator. De asemenea, noul StoreKit poate fi folosit si pentru automatizarea testarii fluxului de cumparaturi.

Xcode sta la baza dezvoltarii pentru toate platformele Apple, iar Xcode 12 are un nou look care se potriveste cu macOS Big Sur.

Cu siguranta Apple a anuntat toate noutatile in cadrul WWDC20 pentru a usura munca dezvoltatorilor de software si pentru a aduce noi aplicatii cu un design mai placut si mai usor de folosit pentru utilizatori.

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook