Portul usb 3.0  de pe  iPad Pro are acum un accesoriu oficial. Un nou card reader Lightning to SD beneficiaza de avantajul vitezei acestui port de noua generatie exclusiv pentru acest iPad.

In descrierea produsului, Apple noteaza ca noul accesoriu suporta viteza USB 3.0, dar este  compatibil si cu vitezele USB 2.0 ale celorlalte modele de iPad si iPhone. Este compatibil cu iPhone 5 si mai nou sau cu a treia generatie de iPad sau mai nou.

USB 3.0 poate atinge o frecventa de 5 Gbps ce face ca banda de transmitere a datelor sa fie de zece ori mai mare decat in cazul USB 2.0. Tinand cont ca iPhone si iPad au venit cu imbunatatiri in viteza de procesare cu fiecare generatie noua, o crestere a vitezei USB in cazul iPad Pro este mai mult decat binevenita. Cu noul chipset A9, iPhone 6s si iPad Pro sunt capabile sa se joace cu editarea fisierelor video 4K in iMovie, dar marimea fisierelor rezultate face dificil exportul pe un Mac sau Pc.

Apple a introdus Lightning in 2012 ca un inlocuitor al batranului conector de 30 pini. In loc sa mearga pe standardul consacrat in industrie microUSB, compania a decis sa foloseasca propria implementare.

Apple nu este total impotriva USB 3.0 tinand cont ca l-a introdus in intreaga linie de Mac de noua generatie. Interesant este si includerea USB-C cu un controler USB 3.1 capabil de viteza pana la 5 Gbps in noile MacBook Retina de 12-inchi.

Noul card reader Lightning to SD este disponibil pentru achizitie de la Apple la un pret de 29$.

cablu

Sursa: AppleInsider.

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook