Apple a cumparat una dintre cele mai indragite servicii online de recunoastere a melodiilor. Shazam a fost cumparat cu 404 milioane de dolari, o suma destul de impresionanta dar totusi mult mai mica decat valoarea la care a fost estimata in 2015 de catre PitchBook si anume un milliard de dolari.

Shazam s-a lansat in anul 2008, perioada cand AppStore-ul era doar la inceput de drum. La momentul respectiv, aplicatia indeplinea un singur scop si anume de a recunoaste melodia care era redata la radio sau in apropiere. Aplicatia foloseste microfonul de pe smartphone pentru a putea identifica melodia. Pe parcursul anilor aplicatia a mai evoluat putin ajungand sa poti identifica pe langa melodiile preferate si show- urlie de televiziune, chiar si filmele sau unele reclame in doar cateva secunde.


Aplicatia este deja integrata in asistentul Siri de la Apple, astfel incat cu o simpla intrebare catre Siri de genul “Siri ce melodie este aceasta?”, Shazam-ul intra in rol identificand moledia in doar cateva secunde.

“Suntem foarte incantati ca Shazam si echipa  sa talentata se vor alatura Apple. Astazi este folosita de sute de milioane de oameni, pe diferite platforme. Apple Music si Shazam sunt o pereche naturala, care impart o pasiune pentru descoperirea muzicii si livrand o experienta muzicala excelenta utilizatorilor. Inca de la inceputul  App Store-ului, Shazam a ramas in permanenta in topul  celor mai populare aplicatii, indragita de sute de milioane de utilizatori, nu putem sa ne imaginam un loc mai bun care sa ne permita sa continuam sa inovam si sa livram magie utilizatorilor.” Shazam a spus intr-o declaratie catre The Verge.

Achizitionarea aplicatiei va aduce noi beneficii companiei Apple in sfera muzicii. Astfel utilizatorii vor putea identifica mai usor melodiile preferate si le vor putea adauga direct in playlist-ul Apple Music.

Apple Music avea la mijlocul acestui an, aproximativ 27 de milione de abonati, spre deosebire de Spotify care avea 60 de milioane de utilizatori. “Avem proiecte incitante in plan si asteptam cu interes uniunea cu Shazam“ a declarant un purtator de cuvant al companiei Apple.

Preocuparea evidenta a utilizatorilor de smartphone-uri cu Android este probabilitatea ca Apple sa retraga aplicatia din Magazinul Play, insa acest lucru ramane de vazut.

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook