Apple foloseste o locatie secreta in California pentru a dezvolta si a produce ecrane folosind tehnologia MicroLED. Inginerii sustin ca au reusit sa produca ecrane complet functionale pentru ceasurile Apple, urmand ca aceasta tehnologie sa fie folosita pentru prima data pe un ceas.

Compania este interesata de mai mult timp de acest tip de tehnologie si a achizitionat dezvoltatorul de MicroLED LuxVue in Mai 2014. Aceste ecrane sunt mai subtiri, mai luminoase, folosesc mai putina energie si sunt mai durabile decat un ecran OLED, care este cel mai folosit pentru telefoane si ceasuri.

Ecranele pentru Apple X sunt produse de catre Samsung iar cele pentru Apple Watch de catre LG. Este de inteles de ce compania vrea sa devina independenta din punct de vedere al productiei de ecrane, iar daca acest proiect se concretizeaza, piata de ecrane asiatica ar avea de suferit.

Productia de ecrane MicroLED este extrem de complexa. In functie de dimensiunea ecranului, acesta poate contine milioane de pixeli individuali, fiecare avand 3 sub-pixeli: rosu, verde si albastru. Tinand cont de faptul ca Apple a anuntat deja lansarea unui telefon cu ecran OLED in toamna, se pare ca mai avem de astepat pana vom vedea aceasta tehnologie implementata pe telefoanele iPhone.

Samsung a anuntat deja in luna ianuarie la CES lansarea noului televizor “The Wall” bazat pe tehnologie MicroLED, care va fi disponibil din August 2018. Este clar ca gigantul coreean lucreaza la aceasta tehnologie de ceva timp si precum era de astepat, va fi competitorul direct al lui Apple in aceasta cursa.

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook