Dupa ce anul trecut in septembrie Apple a lansat Iphone 6S si 6S Plus, a scos de pe piata unicul model de 4″ disponibil publicului si anume iPhone 5S. Acest lucru a fost un mic inconvenient pentru multi fani Apple, care in continuare simt nevoia de un telefon de top, dar cu un ecran de dimensiuni reduse.

Din acest movit, Apple a lansat in aceasta primavara modelul iPhone SE care arata identic cu iPhone 5S, dar care are specificatiile mult imbunatatite. Astfel Apple a inclus in carcasa de 123.8 x 58.6 x 7.6 mm a lui iPhone SE componentele care sunt disponibile deja in iPhone 6S si anume: un procesor dual core Apple A9 tactat la 1.84GHz, 2GB memoria RAM pentru a rula fluid mai multe aplicatii simultan si chip-ul grafic PowerVR GT 7600 hexa core pentru a avea o viteza remarcabila in jocuri.

Pentru amatorii de fotografii, camera foto principala a fost si ea actualizata la 12Mp si filmare 4K oferind aceeasi calitate ca si pe iPhone 6S, iar pentru a putea descarca sau urca rapid filmele, au fost actualizate si conexiunile Wifi la standardul ac, LTE 4G Cat4 150/50 Mbps precum si cel mai nou standard Bluetooth v4.2.

Apple iPhone SE a fost disponibil la precomanda pe site-ul Apple.com in perioada 23-30 martie 2016 si daca in 2015 Apple avandut 30 de milioane de unitati de 4″ ,nici iPhone SE nu se prezinta rau- avand in China, care este mai nou cea mai mare piata pentru smartphone-uri, peste 3.4 milioane de precomenzi conform CNBC.

 

Sursa: forbes.com

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook