Stiu ca pare ciudat, dar sper ca Apple sa renunte intru-un final la portul Lighnting in favoarea mult mai capabilului USB Type-C.

Au aparut pe internet primele imagini din care reiese ca Apple ar putea trece la USB Type-C pentru viitoarele sale dispozitive. De ce spun asta? Pentru ca in varianta beta a lui iOS 13 imaginea de conectare prin cablu la iTunes apare un port USB Type-C in loc de imaginea cu cablul Lightning care era afisata pana acum.

Ce inseamna asta pentru consumatori? Daca zvonurile sunt reale, practic vom vedea pe piata produse Apple care se vor putea incarca mult mai rapid, iar transferul de date prin cablu se va face la viteze mult mai mari. Inca un lucru pozitiv este unificarea standardului de cabluri folosit. Cei care au in casa un cablu Lightning pentru telefonul sotiei, un cablu USB C pentru telefonul propriu si unul microUSB pentru telefonul copilului sa ridice mana sus!

Lasand gluma la o parte, vor disparea cazurile in care esti la un prieten acasa, telefonul iti este flamand, iar cablul prietenului nu se potriveste. Prin aceasta mutare, Apple va elimina aceasta problema in viitor.

Nu totul e roz pentru posesorii iPhone cu aceasta mutare. Spun asta pentru ca posesorii actuali vor trebui sa scoata din buzunar banii in plus pentru “dongle”-urile Apple. Asta in cazul in care nu vor mai aparea accesorii care suporta portul Lighting.

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook

Distribuie
Articolul precedentPosesorii Google Nexus 6P pot sa primeasca compensatii de pana la 400$
Cosmin
When nothing goes right, call Cosmin! E calm si relaxat, are mereu raspunsurile pregatite si cateva glume ca sa-ti descreteasca fruntea. Ramane devotat Droidului si daca vrei sa ii starnesti interesul, pune-i in fata un device cu Android Oreo. Ai insa grija sa nu-i trezesti vechea pasiune privind display-urile albastre.