Ultimele rapoarte realizate de cei de la Strategy Analytics demonstreaza dominatia Apple in ceea ce priveste profiturile de pe piata Smartphone-urilor. Astfel, cu un procent de 79.2% din profturile globale, adica 44.9 miliarde de dolari, Apple arata ca stie cum sa-si gestioneze business-ul.

Intre timp, Samsung a iesit pe locul doi, cu un profit de 8.3 miliade de dolari, adica un procent de 14.6% din totalul profiturilor inregistrate in 2016. Probabil ca aceste cifre puteau fi mai mari, in cazul in care se evitau problemele generate de Note 7, care a “mancat” o suma importana din “buzunarele” Samsung. Bineinteles, diferenta dintre cele doua companii este destul de mare, insa lucrurile s-ar putea schimba anul acesta.

Chiar daca Huawei si alti producatori asiatici devin din ce in ce mai populari printre consumatori, profitabilitatea acestora este discutabila. Huawei a anuntat pntru anul trecut un profit de 929 milioane de dolari, adica 1.6% din profitul global. Huawei este urmata de OPPO, cu un procent de 1.5% si de Vivo cu 1.3%.

Dupa cum spuneam si mai devreme, anul 2017 se anunta a fi favorabil pentru Samsung. Asta datorita lansarii terminalelor Galaxy S8 si S8 Plus. Cele doua telefoane vor beneficia de un ecran curbat de dimensuni mari, un plus care vrea sa “fure” ochii potentialilor clienti. Se speculeaza si un pret mai mare pentru ambele terminale, adica teoretic, un profit mai mare.

In plus, Samsung va anunta si noul Note 8, care are potential – in cazul in care nu explodeaza, la fel ca predecesorul sau. Compania are planuri mari si pentru acest terminal, atribuindu-i numele de cod “Great”.

Ramane de vazut cum va evolua aceasta piata, insa asteptam cu nerabdare rezultatele. Oare va putea Samsung sa-si revina, sau Apple va pune mana pe o “bucata de carne” la fel de mare ca anul trecut? Noi suntem nerabdatori, dar voi?

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook