Un report venit de la publicatia Bloomberg dezvaluie un nou proces intern de lucru pe care Apple il va avea cu dezvoltarii de aplicatii pentru a se asigura ca testeaza noi functionalitati ale aplicatiei proprii inaintea unui update major. Problema intampinata de Apple cu iOS 13 a venit de la developerii care au lasat neterminate unele functionalitati, aparand astfel bug-uri, cauzand intreruperi ale sistemului de functionare si bug-uri inerente.

Asadar, Apple implenteaza un nou proces de lucru pentru developerii interni pentru terminarea lui iOS 14. Ideea in spatele acestei actiuni este de a dezactiva functionalitati neterminate in mod implicit pentru a testa daca constructia sistemului de operare iOS poate functiona fara erori. Aceasta aduce cu sine o perioada de testare mai productiva intre datele de lansare. Noua schimbare se va aplica si la viitoare lansari de macOS, watchOS, tvOS si iPadOS.

Apple iPhone 11

iOS 13 a fost lansat in septembrie si primul val al software-ului – care a venit preinstalat pe suita iPhone 11 – a intampinat bug-uri si glitch-uri. Cauza pentru aceste evenimente a fost faptul ca developerii interni au adaugat functionalitati mai multe in acelasi timp, chiar daca nu functionau la parametrii normali. In consecinta, atunci cand testerii incercau sa ruleze module zilnice ale software-ului neterminat, acesta nu se putea utiliza.

Sursa: bloomberg.com, gsmarena.net

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook