Odata cu lansarea noilor modele de iPhone, Apple a prezentat si Apple Watch seria 4, un ceas inteligent mai mare, care aduce multe imbunatatiri comparativ cu modelele anterioare, pe partea de monitorizare cardiaca, dar si un design nou.

Dupa trei generatii in care Apple Watch a pastrat practic aceleasi aspect, 2018 a adus in sfarsit modificari la design-ul ceasului. Avem astfel un ceas ceva mai mare, dar si mai subtire. Dimensiunea a crescut la ambele variante ale ceasului, astfel ca acum avem o varianta de 44 mm si una de 40 mm, spre deosebire de 42 mm si 38 mm (cat aveau modelele anterioare). Restul modificarilor sunt destul de subtile, astfel ca per ansamblu Apple Watch 4 este destul de asemanator cu modelele din anii trecuti. Acesta nu este neaparat un lucru rau, Apple Watch fiind probabil cel mai aspectuos smartwatch aflat pe piata. De altfel, la lansarea de anul trecut, cei de la Apple au prezentat ca fiind un plus faptul ca au “reusit sa pastreze design-ul neschimbat”.

Partea buna este ca, desi este mai mare, Apple Watch 4 este perfect compatibil cu bratarile existente. Asadar, daca ati cumparat mai multe bratari pentru modelul trecut, le puteti folosi fara probleme si la noul ceas.

Cele mai importante functionalitati care au fost imbunatatite la acest ceas apartin de sanatate si siguranta, astfel ca noul Apple Watch 4 vine cu capabilitati imbunatatite de monitorizare cardiaca. Este capabil sa detecteze daca ritmul cardiac este neobisnuit de crescut sau de scazut, insa cea mai impresionanta functie este aceea de a efectua electrocardiograme (EKG) prin care ceasul masoara impulsurile electrice ale inimii.

Apple sustine ca noul ceas este atat de exact in a depista problemele cardiace incat a fost aprobat de catre American Heart Association. De altfel, ceasul va permite sa exportati rezultatele EKG in format PDF, dupa care le puteti trimite medicului. Momentan, functia de EKG nu este inca disponibila, urmand sa fie implementata in urmatoarele luni.

In plus, accelerometrul si giroscopul au primit imbunatatiri, astfel ca Apple Watch 4 poate detecta daca utilizatorul aluneca sau cade. In cazul unei cazaturi, ceasul va intreba utilizatorul daca doreste sa sune la serviciul de urgenta, iar daca nu primeste raspuns in 60 de secunde va apela in mod automat 112.

Cei de la Apple s-au gandit sa multumeasca si femeile iubitoare de gadget-uri si tehnologie de ultima generatie, astfel ca introdus culoarea gold pink sand, imbinand magia design-ului sublim cu eleganta emanata in mod natural.

Apple Watch 4 vine la pachet cu un procesor nou si imbunatatit, varianta S4, despre care Apple sustine ca este de doua ori mai rapid decat modelul anterior, S3. Totusi, este foarte putin probabil ca acest lucru sa conteze cu adevarat in utilizarea zilnica. Este greu de crezut ca utilizatorii de Apple Watch vor forta ceasul pana la limita pentru a observa diferenta de viteza.

O alta imbunatatire adusa noului ceas este volumul mult mai ridicat al difuzoarelor, upgrade foarte util pentru cei care il folosesc pentru apeluri de voce.

Merita trecerea la Apple Watch 4?

Daca aveti Apple Watch 2 sau 3, cel mai bine ar fi ca in prima faza sa faceti upgrade la WatchOS 5, cea mai noua versiune a sistemului de operare, lansat odata cu iOS 12.

Noul OS va aduce modelelor din 2016 si 2017 un suflu nou si cateva functii noi, printre care posibilitatea de a dowloada podcast-uri sau modul walkie-talkie, precum si cateva skin-uri noi pentru ceas. Ar fi bine sa incercati noul OS pe ceasul vechi, dupa care sa hotarati daca faceti sau nu trecerea la noul model.

Cei care au prima generatie de Apple Watch, cea din 2015, nu au posibilitatea sa faca trecerea la WatchOS 5, astfel ca un upgrade la noul ceas ar fi cat se poate de binevenit.

Pentru utilizatorii seriei 3 este o decizie dificila: din punct de vedere al functionalitatii noul ceas nu este un must, insa tentatia de a avea intotdeauna cel mai nou produs probabil va impinge multi utilizatori de S3 catre noul model.

In Romania preturile pentru Apple Watch 4 incep de la 1999.9 lei, crescand in functie de dimensiune sau tipul de curea. Vor fi disponibile, la fel ca si la varianta anterioare, modele personalizate de Nike si Hermes. Daca doriti noul Apple Watch, il puteti comanda aici.

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook