Cercetatorii de la firma de securitate Ceck Point au scos la iveala un nou defect despre care ei spun ca afecteaza dispozitivele android cu cipset-uri Qualcomm. Poreclit „QuadRooter”, acesta este de fapt un set de patru vulnerabilitati ce afecteaza peste 900 milioane de smartphone-uri si tablete care ruleaza Google Mobile, incluzant cele mai recente flagship-uri  – Samsung Galaxy S7, precum si BlackBeryy DTEK50, care pretind a fi cele mai sigure smartphone-uri cu adroid din lume.

Daca este exploatat, defectul de securitate poate da atacatorilor un control complet al smartphone-ului sau tabletei afectate, inclusiv accesul la informatii personale si stocarile de date din dispozitiv. Pentru a efectua o preluare de succes, atacatorul incearca sa pacaleasca utilizatorul sa instaleze o aplicatie rau intentionata care nu ar avea nevoie de pemisiuni speciale.

Qualcomm a fost notificat de aceste vulnerabilitati gasite in driverele software ale companiei inca din luna aprilie a acestui an. Acestea au fost deja remediate si trimise patch-uri clientilor care detin acest tip de terminale. Cu toate ca s-au efectuat noi actualizari de securitate la sistemul android, se pare ca mai trebuie realizata inca o actualizare de securitate care va fi disponibila in luna septembrie a acestui an.

Pana la urmatoarea actualizare, Ceck Point a lansat o aplicati gratuita – scaner QuadRooter, cu ajutorul careia utilizatorii pot verifica daca sunt sau nu astfel de vulnerabilitati pe dispozitiv.

sursa: www.gsmarena.com

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook