Google anunta intr-un comunicat video postat pe Youtube ca in viitorul apropiat va incepe aplicarea unui update pe sistemul Android pentru majoritatea dispozitivelor mobile de pe piata.

Update-ul se refera la implementarea asistentului Google, omologul lui Siri de la Apple, aplicatie care in prezent a evoluat foarte mult de la lansarea acestuia in anul 2016 la Google I/O.

Aplicatia nu poate fi descarcata de pe Magazin Google Play, insa Google va integra aceasta aplicatie in update-ul Servicii Google Play (Google Play Services). Momentan nu se cunosc sistemele sau dispozitivele pe care acest asistent va rula, insa compania americana promite ca vor beneficia de aceasta imbunatatire sute de milioane de utilizatori.

Aplicatia este oarecum asemanatoare cu Voice Search, dar beneficiul real al acesteia este ca invata in timp real si i se pot implementa imbunatariri pe parcurs.

Pentru dispozitivele care beneficiaza deja de acest asistent, este suficient sa tinem butonul de home apasat pentru 2 secunde sau sa il activam cu ajutorul vocii pronuntand “Ok Google”, iar aplicatia ne va ajuta cu cautarea in telefon sau online in functie de necesitate.

Sursa

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook