Google tocmai ce a introdus o noua functionalitate pentru asistentul sau virtual la evenimentul de la CES (Asociatia Consumatorilor de Tehnologie) din Mandalay Bay, Las Vegas, care se refera la abilitatea de a citi articole la solicitarea ta. In momentul de fata in dezvoltare, aceasta functionalitate va putea transforma textul scris in audio si va suporta 42 limbi odata ce va fi lansat.

Atunci cand ii vei spune asistentului “Bine, Google, citeste-l”, acesta va activa functia text-catre-voce si iti va citi textul respectiv intr-o maniera naturala, potrivit echipei de dezvoltare. Totusi, articolul trebuie sa fie deschis fie in Google app, Google Chrome sau platforma Google News, nicio aplicatie terta nu va fi suportata initial.

In timp ce acest modul nu este deocamdata lansat, Google in acest moment isi poate folosi asistentul virtual pentru pentru a traduce in timp real conversatii din mai multe contexte ale lumii reale, modul pe care Google il numeste mod de interpretare, caci acesta preia sarcina unui Google Home Smart Display si il seteaza ca mereu sa fie pregatit pentru a traduce in mod automat, astfel ca poate fi folosit, de exemplu, la receptia unui hotel. Acum este disponibil si pe telefoane, insa in mod initial a fost disponibil pe display-uri smart.

In timp ce aceasta noua functionalitatea text-catre-voce este deocamdata doar in faza de testare si nu se cunoaste oficial o data de lansare, Google testeaza noi modalitati de auto-scroll in timp ce asistentul citeste articolul sau cum sa evidentieze fragmente de text.

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook