Se pune tot mai mult accent pe o casa inteligenta, cu control automat al dispozitivelor din interior. Aici vine in ajutor o boxa inteligenta care ofera control vocal al device-urilor, fiind unul din cele mai preferate gadgeturi pentru casa. In momentul achizitiei, este important sa aveti in vedere umatoarele  aspecte:

Calitate audio 

In primul rand, specificatiile audio constituie un criteriu important atunci cand alegeti o boxa inteligenta. Este vital sa definiti scopul pentru care o folositi si sa vedeti care este calitatea difuzoarelor. Boxele Echo Dot si Google Nest mini sunt mai accesibile ca pret, insa nu sunt suficient de puternice pentru a da o petrecere. Acestea pot fi folosite intr-adevar pentru controlul inteligent al casei, pentru a asculta stiri, podcasturi si ocazional pentru muzica la un volum mai mic. In schimb, daca te afli printre audiofili, atunci poti alege un model care are functie Dolby Atmos si egalizator audio.

Asistenti vocali

Este super cool sa ai o boxa cu asistent vocal incorporat si sa ii ceri sa redea melodia dintr-un playlist, sa aprinda lumina sau sa iti spuna prognoza meteo. In prezent, exista trei asistenti principali, fiecare conectat la sistemul smart al casei: Amazon Alexa, Google Assistant si Siri de la Apple (care este conectat la HomeKit). Cel mai popular si folosit intr-o casa inteligenta este Alexa. Cu acest asistent vocal gasesti mereu accesorii compatibile. Google Assistant este o alta alegere buna, mai ales pentru cei care asculta muzica pe YouTube. Legat de Siri, stim ca este exclusiv pentru dispozitivele Apple, iar boxa inteligenta HomePod Mini isi face activitatea foarte bine.

Important este sa fii atent la compatibilitatea boxei cu sistemul de conectare pe care il alegi pentru casa ta si sa tii cont ca boxele sunt echipate doar pentru alimentare cu fir, fiind necesar sa le gasesti un loc accesibil.

Confidentialitate si colectare date

Boxele inteligente pot face orice, de la stingerea luminilor, la setarea alarmelor, preluarea apelurilor, prezentarea stirilor sau citirea unor povesti copiilor tai. Odata ce o boxa inteligenta aude cuvantul declansator, incepe sa inregistreze conversatia. Fisierele audio sunt incarcate in cloud, cu scopul de a invata mai bine si de a va ajuta in viitor. Aceste informatii stocate ar putea fi folosite de terti, de aceea este important sa cititi cu atentie termenii si conditiile de colectarea a datelor personale si daca considerati necesar sa editati setarile de confidentialitate de pe aplicatia produsului.

In concluzie, o boxa inteligenta ofera un real suport pentru controlul casei tale, iar o documentare mai aprofundata privind calitatea audio, compatibilitatea cu alte device-uri si confidentialitatea datelor te va ajuta in alegerea modelului potrivit.

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook