Compania nord-americana fondata in 1989 in Portland, Oregon, SUA, se ocupa cu dezvoltarea si implementarea unor tehnologii dedicate activitatilor in exterior. Statiile meteo complexe au ajutat la impunerea pe piata de profil.

Divizia de sport si fitness a raspuns nevoii unei tehnologii care sa ajute practicantii de sporturi extreme sa isi poata urmari, “la persoana intai”, prin intermediul videourilor, propriile performante si acrobatii. Dispozitivul este primul de acest fel (cu doua camere dispuse in directii diferite), facand pionierat in domeniul Action Video Camera.

Denumirea de Chameleon este strans legata de functiile camerei. Aceasta include un setup de 2 lentile, fiecare filmand un unghi diferit. ATC este acronimul de la All Terrain Camera.

[wptab name=’Design’]

Cu un design robust si bine gandit, exact ca un cameleon, camera se adapteaza oricarei situatii si nu va sari in ochi avand un profil scazut si o textura a carcasei exterioare similara cu a unui cameleon veritabil. Masa totala nu depaseste 124 de grame, fara accesoriile incluse.

Carcasa este fabricata in totalitate din material plastic dur, de culoare neagra, iar piesele mobile sunt evidentiate prin fabricarea acestora dintr-un material plastic cu o textura si culoare diferita.

atc1

Prinderea camerei se poate face in mai multe moduri: fie pe casca de bicicleta sau skateboard, fie pe placa de surf sau chiar pe ghidonul bicicletei/motocicletei. Pentru utilizarea acesteia in medii murdare sau sub apa, este necesara achizitionarea unui accesoriu suplimentar. Este vorba despre un suport cu carcasa impermeabila, care va deschide noi orizonturi de utilizare pentru entuziasti. Camera este compatibila cu sistemele de prindere ATC, astfel incat se pot folosi accesorii comune cu alte dispozitive, fara cheltuieli suplimentare.

atc2

In partea de sus a camerei avem un buton sub forma de cursor, de la care se opereaza camera. Acesta are dimensiuni considerabile (~2×4 cm), astfel ca poate fi operat si cu manusi de protectie. Langa acest buton mai exista si 3 indicatori luminosi: pentru cardul de memorie, baterie si functionare.

atc3

Pe una dintre laterale exista o usita de acces pentru slotul de card micro-SD si conector micro-USB, plus un buton minuscul pentru resetare generala.

buton TPG

[/wptab]

[wptab name=’Performante’]Cele doua camere video sunt dispuse la polii camerei, iar miscarea acestora se va efectua pe doua axe diferite: una dintre ele se misca doar pe orizontala, iar cealalta doar pe verticala. Fiecare lentila are un unghi de operare de 180 de grade. Impreuna, setup-ul de camere va avea un unghi de vizualizare de 170 de grade.

atc4

ATC Chameleon este protejata si impotriva stropilor de apa, dar in cantitati moderate. In cazul in care doriti sa faceti scufundari, carcasa externa pentru protectia impotriva umiditatii va permite scufundari de pana la 60m adancime.

Nu putem omite performanta acumulatorului integrat care poate intretine filmarea pana la 2 ore in mod continuu. Avand in vedere dimensiunile reduse ale aparatului, performantele sunt de neegalat pentru acest setup de doua camere.

Filmarea se face exclusiv in format HD, fiecare camera producand un format video de 1280 x 720 / 30p.

Partea audio este asigurata de un singur microfon unidirectional.

buton TPG

[/wptab]

[wptab name=’Software’]

Software-ul integrat obtine imagini de calitate si transforma filmarea celor doua camere (a cate 720p) intr-un clip unitar cu format 1080p. Formatul video pentru PC este generat sub extensia MP4.

Impartasirea cu cei dragi sau cu echipa se face prin intermediul aplicatiei Sync, fara a avea nevoie de experienta in editarea video. Procesarea video se face automat prin descarcarea acestuia – utilizatorul nu mai are nevoie de aplicatii si programe suplimentare pentru editare, taiere sau upload video.

Vizionarea pe un video player de sine statator se va face in formatul generat de aceasta camera, insa softul dedicat poate sa separe imaginile pentru a fi vizionate separat sau montate intr-un alt mod.

atc5atc6atc7

buton TPG

[/wptab]

[wptab name=’Concluzii’]

Chameleon pare sa fie un pionier in materie de camere cu setup dual care pot urmari si activitatea, dar si protagonistul, deopotriva. Ideea este imbratisata cu succes pe intreg mapamondul, mai ales de catre entuziastii de sporturi de exterior, surferi, bikeri, pasionati de munte si catarari. Oregon Scientific ofera unui singur utilizator experienta pe care o poate avea in prezenta unei intregi echipe de filmare.

buton TPG

[/wptab]

[end_wptabset]

[end_wptabset]

[end_wptabset]

[end_wptabset]

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook

1 Comentariu

  1. Buna ziua,
    am achizitonat aceasta camra de la dvs si nu stiu de unde sa iau driver pt ea.
    Ma puteti ajuta?

Comments are closed.