Cum ne-am obisnuit in fiecare inceput de an vedem comparatia intre cele doua variante ale varfului de gama de la Samsung, disponibile in functie de piata de desfacere. Aproape in fiecare an am observat o diferenta destul de mare in ceea ce priveste performanta la varianta echipata cu chip-ul celor de la Qualcomm, dar acest lucru este posibil sa nu se repete si in 2022 pentru seria Galaxy S22.

Vedem mai jos primele rezultate in testele din Geekbench 5 cu cele doua variante ale lui Galaxy S22 Ultra (SM-908U pentru varianta echipata cu Qualcomm Snapdragon 8 Gen1 si SM-908B pentru varianta echipata cu Exynos 2200), unde scorul multi-core care releva cel mai bine performantele reale ale unui smartphone este aproape identic.

Qualcomm vs Exynos

Nu avem inca certitudinea daca Exynos 2200 va fi primul chip Samsung care va beneficia de parte grafica in colaborare cu AMD, dar putem observa ca variantele testate sunt dotate cu 8GB de memorie RAM, pe cand Galaxy S21 Ultra a fost comercializat in variante de 12 sau 16GB.

Aceste rezultate sunt o veste buna pentru fanii Samsung din Europa, unde se va comercializa oficial doar varianta cu Exynos, mai ales in contextul in care Snapdragon 8 Gen1 pare sa aiba o problema de supraincalzire pe primele modele de telefoane in care a fost inclus.

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook