Cele mai utile aplicatii mobile pentru elevi si studenti

[divider]

Pentru noul an şcolar şi universitar, The PhoneGeeks au o serie de recomandări de aplicaţii mobile, utile atât pentru elevi cât şi pentru studenţi, şi care le sunt de mare folos în activitatea de învăţare. Printre cele mai utile aplicaţii mobile educative se numără cele dedicate ştiinţelor exacte: matematicii, fizicii sau chimiei.

 

Pentru a ușura învățarea matematicii

 

Aplicaţia Mathematics Reference Formula reuneşte o serie de formule şi exemple de calcule din domenii precum algebră, geometrie, trigonometrie, matrici, variabile sau vectori. Pentru cei care doresc realizarea de exerciţii direct pe telefonul mobil, The Phone Geeks recomandă aplicaţia Math Workout, care permite efectuarea de operaţii aritmetrice, corectura acestora, dar şi realizarea de grafice despre progresul înregistrat de utilizator într-o anumită perioadă de timp.

Strict pentru realizarea de calcule, elevii şi studenţii mai pot utiliza aplicaţii specifice precum Math Algebra solver Calculator sau Calc and Graph, care pot realiza calcule cu până la 3 variabile.

Aplicaţiile mobile care includ atât partea de exerciţii, cât şi cea de corectură, sunt poate cele mai utile pentru exersarea operaţiunilor matematice la orice nivel de dificultate. Utilizatorii au la dispoziţie o serie de instrumente prin care pot rezolva exerciţii, pot identifica greşelile realizate, cât şi metodele corecte de rezolvare, ceea ce asigură un nivel autodidact ridicat.

 

În domeniul fizicii şi chimiei

The PhoneGeeks recomandă aplicaţiile Physics Cheat Sheets şi Chemistry Cheat Sheets,
care includ explicaţii despre fenomele fizice şi reacţiile chimice, o serie de formule de calcul şi exemple
de exerciţii. Tot în domeniul chimiei, o altă aplicaţie utilă este Elements – Periodic Table, care prezintă tabelul periodic al lui Mendeleev.

 

Enciclopedii

În plus faţă de aplicaţiile dedicate ştiinţelor exacte, elevii şi studenţii pot găsi utile şi aplicaţiile generaliste, de tip enciclopedii, precum Wolfram Alpha sau Mobile Wikipedia, care prezintă informaţii foarte bine structurate din diferite domenii, precum geografie, istorie, muzică, artă etc. Există și aplicaţii mobile în limba română dedicate unei singure materii școlare, precum Geografie sau jocul interactiv Istoria Românilor.

Limbi străine

O altă categorie de aplicaţii educative sunt cele dedicate studiului limbilor străine, cum ar fi English Grammar sau French Grammar, precum şi aplicaţia pentru traduceri Google Translate. Tot în domeniul lingvistic, elevii mai pot folosi dicţionare explicative ale limbii române, ca de exemplu aplicaţia Dex pentru Android.

Gestionarea Documentelor

Aplicaţiile pentru editarea, prelucrarea şi transferul documentelor pot fi de asemenea utile elevilor şi studenţilor, în acest sens, recomandarea celor de la The PhoneGeeks fiind Camscanner, pentru scanarea lecţiilor sau cursurilor, Kingsoft Office, pentru editarea documentelor sau Dropbox, pentru transferul acestora. Nu în ultimul rând, consultanţii EuroGsm recomandă aplicaţiile mobile pentru organizarea activităţilor şcolare şi orarelor, precum School Assistant sau Any.Do.

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook

Distribuie
Articolul precedentAplicatii pentru calatorii
Articolul următorAplicatii outdoor
ThePhoneGeeks sunt ghidul pe care ti-l doresti alaturi cand pornesti in explorarea tehnologiei. Ii cunosc frumusetile, dar si capcanele, ii stiu device-urile si iti spun totul despre ele. Sunt imblanzitorii de gadgeturi, le deprind comportamentul si limbajul si iti ofera suport pentru a le folosi.