O noua aplicatie de socializare se bucura de o faima imensa in randul generatiei tinere de utilizatori, situandu-se in momentul de fata in top-ul celor mai descarcate aplicatii din ultima jumatate de an.

Aplicatia BeReal a fost lansata inca din anul 2020, insa a inceput sa prinda popularitate abia la inceputul si la jumatatea anului 2022. Potrivit unui articol publicat pe site-ul Social Media Today, descarcarile aplicatiei au crescut cu 315% de la inceputul anului, ocupand, la momentul publicarii, locul patru in lista celor mai descarcate aplicatii de social media, dupa Instagram, Snapchat si Pinterest.

Aplicatia functioneaza pe baza distribuirii unor fotografii efectuate dupa modelul „story”. Diferenta o face faptul ca nu poti utiliza filtre, iar fotografiile nu pot fi modificate, editate sau imbunatatite in niciun fel. Printr-o singura captura, se promoveaza conceptul de viata reala, de a impartasi ceea ce utilizatorul vede cu adevarat si ceea ce face in viata de zi cu zi. 

Descrierea pe care dezvoltatorii aplicatiei au folosit-o si care inglobeaza intregul concept de baza este „arata prietenilor cine esti cu adevarat, macar o data”. Asadar, prin aceasta aplicatie ai posibilitatea de a arata ceea ce esti cu adevarat si in acelasi timp, poti descoperi viata reala a prietenilor sau urmaritorilor tai din mediul online.

Cum functioneaza aplicatia BeReal?

Utilizatorul este notificat intr-un moment aleatoriu al fiecarei zile, fiind atentionat ca este momentul „sa fie real”. Din momentul in care utilizatorul deschide aplicatia, acesta are la dispozitie 2 minute pentru a captura mediul in care se afla si ce face, utilizand in acelasi timp atat camera principala, cat si cea frontala.  Daca utilizatorul nu reuseste sa se incadreze in cele 2 minute puse la dispozitie, povestea sa este marcata ca fiind „postata cu intarziere” (posted late).

BeRealPentru a vedea povestile prietenilor din mediul online, utilizatorul trebuie sa posteze si el la randul sau cel putin un story, care dureaza 24 de ore. Dupa expirarea timpului impus, utilizatorul este nevoit sa posteze din nou, iar daca nu o va face, acesta nu va avea acces la povestile celorlalti. 

Odata incarcate, imaginile BeReal pot fi sterse sau reluate doar o data pe zi, aplicatia incercand astfel sa incurajeze utilizatorii sa nu aloce prea mult timp postarilor efectuate. 

De asemenea, utilizatorul poate reactiona la povestile prietenilor, insa mecanismul impune intocmirea unui selfie intitulat „RealMoji”. Astfel, nu se mai promoveaza reactionarea la povesti prin emoji-uri, dupa mecanismul Instagram. In aplicatia BeReal, utilizatorul devine emoji-ul in sine.

Prin intregul concept al aplicatiei, precum si prin mecanismul acesteia, creatorii francezi au reusit sa atraga atentia utilizatorilor din intreaga lume. La momentul actual, BeReal se bucura de o rata a descarcarilor din ce in ce mai crescuta, avand de partea ei sute de mii de oameni care, fara dar sau poate, deschid aplicatia cel putin o data pe zi. Astfel, reuseste sa se incadreze in topul retelelor de socializare cele mai utilizate in anul 2022, langa alte aplicatii de renume, cum ar fi Instagram, Facebook, Snapchat, Pinterest sau TikTok.

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook

Distribuie
Articolul precedent5 trucuri si functionalitati pentru iOS 16
Articolul următor8 idei de cadouri pentru pasionatii de gadgeturi Android
Sunt o persoana dinamica, cu o viziune din ce in ce mai focalizata spre era tehnologiei si a digitalizarii si cu o dorinta constructiva de a descoperi cele mai noi informatii din lumea ”geeksilor”. Ma bucur sa am ocazia de a impartasi conceptele si noutatile descoperite pe parcursul exploatarii acestui domeniu si de a le aprofunda impreuna cu voi.