Ultimii cativa ani au insemnat un progres remarcabil in ceea ce priveste piata tehnologiei wearable. Aceste gadget-uri au fost introduse cu precadere in activitati sportive. In acest fel, au aparut pe piata bratarile fitness: gadget-uri de dimensiuni reduse, avand de obicei bratari din silicon, “inarmate” cu diferite functii de monitorizare.

In cazul de fata, avem de-a face cu modelul SB-200 produs de compania Forever. Putem spune ca este un model entry-level in ceea ce priveste sectiunea produselor wearable. Dar va putea oare aceasta bratara Bluetooth sa se ridice la inaltimea asteptarilor? Vom afla in cele ce urmeaza.

[wptab name=’Design’]

Asa cum ne asteptam de la un astfel de gadget, modelul Forever SB-200 beneficiaza de un design simplist. In primul rand, avem un modul care colecteaza, inregistreaza si afiseaza datele utilizatorului si apoi cureaua realizata din silicon. “Unitatea centrala” este integrata in cureaua bratarii intr-un mod placut, iesind in evidenta doar partea corespunzatoare afisajului.

Alegerea materialului din care este confectionata bratara nu este la intamplare. Datorita siliconului lavabil, utilizatorul poate spala bratara cu apa calda si sapun. De asemenea, cureaua beneficiaza de o suprafata texturata atat pe partea vizibila, cat si pe cea care intra in contact cu mana utilizatorului.

Prinderea curelei se realizeaza intr-un mod destul de simplu, prin intermediul a doua capse. De apreciat este si gama larga de dimensiuni disponibile, care fac gadget-ul potrivit pentru aproape orice incheietura.

Versiunea testata de noi are culoarea neagra, insa pe site-ul www.eurogsm.ro este disponibila si pe albastru sau portocaliu.

design 2 design 3 design 4 design1 design5

buton TPG

[/wptab]

[wptab name=’Functionalitati’]

Pentru a conecta bratara la telefon, nu este suficienta doar conexiunea Bluetooth. Dupa cum era de asteptat, exista o aplicatie dedicata care trebuie folosita impreuna cu bratara pentru inregistrarea si analizarea datelor.

Vorbim despre caracteristici precum inregistrarea numarului de pasi, calculul caloriilor arse sau distanta parcursa. Toate acestea sunt afisate atat pe display-ul bratarii, prin apasarea multipla a butonului fizic, cat si in aplicatia disponibila pentru telefon.

In cazul numarului de pasi, putem vedea un grafic pentru a urmari evolutia (progres/regres) de-a lungul diferitelor perioade de timp. Acesta este organizat pe zile si pe saptamani intr-un mod intuitiv, interpretarea lui fiind destul de simpla.

O alta functie interesanta este inregistrarea somnului. In acest mod, utilizatorul isi poate seta o anumita durata a somnului. Din punctul nostru de vedere, aceasta functie este utila tocmai pentru a ne organiza cat mai bine timpul si pentru a monitoriza starea generala de oboseala.

Din acest pachet mai face parte si avertizarea apelurilor, sub forma de vibratii. Exista insa si un dezavantaj, deoarece restul notificarilor nu sunt semnalizate. Cine ar vrea insa ca in timpul activitatii sa afle ultimele barfe de pe Facebook?

functionalitati 1 functionalitati 2 functionalitati 3 functionalitati 4 functionalitati 5 functionalitati 6

buton TPG

[/wptab]

[wptab name=’Hardware’]

Bratara dispune de o baterie de 50mAh, un afisaj OLED si conectivitate Bluetooth 4.0. Chiar daca la prima vedere pare putin, producatorul promite pana la 3 zile de activitate. Din testele noastre, bratara a rezistat o saptamana fara sa fie incarcata – un rezultat demn de laudat.

buton TPG

[/wptab]

[wptab name=’Concluzii’]

Bratara Forever SB-200 este un gadget potrivit pentru amatorii de jogging sau pentru cei curiosi de activitatea zilnica. Prin functiile sale diverse, avertizarile apelurilor primite si a ceasului desteptator, reuseste sa-si gaseasca locul pe piata gadget-urilor de tip wearable. Chiar daca o putem situa undeva in categoria entry-level, bratara reuseste sa-si dovedeasca utilitatea atat in cazul alergatorilor ocazionali, cat si in cazul unor persoane mai putin active.

buton TPG

[/wptab]

[end_wptabset]

[end_wptabset]

[end_wptabset]

[end_wptabset]

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook