Vanzarile la bratarile pentru fitness si  monitorizare au luat amploare in ultima perioada, ele devenind un accesoriu cool pentru orice pasionat de tehnologie, dar si un necesar zilnic.
De la cele mai simple, care transmit informatia doar pe terminalul mobil, pana la cele mai complexe, care au display si pot monitoriza functiile vitale si de asemenea, pot localiza traseul utilizatorului, caloriile arse si timpul pana la sosire, aceste gagdeturi se pare ca fac mai mult decat si-ar fi putut imagina cineva pana acum.
Un astfel de gadget a salvat viata unui cetatean britanic care a suferit un atac de cord si a fost transportat de urgenta la un spital din apropiere. La fata locului, un medic pasionat de tehnologie a avut intuitia de a cauta in jurnalul bratarii fitness ultimele momente ale ritmului cardiac inainte ca pacientul sa sufere atacul.
Conform acestor grafice obtinute de pe bratara, medicul a realizat ca sunt sanse foarte mari ca pacientul sa aiba un cheag de sange in jurul cordului, astfel realizandu-se operatia si refacerea pacientului cu succes.
Este evident ca tehnologia a evoluat suficient de mult incat sa ne ajute in problemele medicale si in realizarea unui istoric al posesorului. Pe langa acestea, bratarile pot fi utilizate si de catre copii, iar parintii sa fie alertati pe telefon in momentul in care acestia parasesc aria prestabilita sau chiar si orele in care acestia vin si pleaca de acasa.

Sursa: gizmodo.com

 

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook