Odata cu noile scumpiri la pompa, conducatorii incep sa se orienteze dupa preturi mai mici, unii dintre ei calatoresc pana la granita in tarile vecine dupa carburanti, iar altii vaneaza benzinariile autohtone care ofera pretul cel mai mic din zona. Pe langa o multime de functii utile pe care Google Maps le are, precum sa gaseasca rutele cele mai scurte pentru traseul dorit, restaurante in apropriere sau locuri de vizitat, cu ajutorul lui poti afla si care sunt benzinariile cele mai avantajoase atunci cand ai de platit carburantul.

Tot mai multi conducatori auto cauta modalitati de reducere a bugetului pentru a face fata recentului val de scumpiri inregistrat la gaze naturale, energie electrica, combustili, dar si alimente de panificatie si produse de baza. Ce putem face in acest caz? Gasim solutii la probleme noi.

Google Maps este o aplicatie care se poate utiliza pe mai multe device-uri, inclusiv desktop, Android si iOS. Iata cum o poti utiliza pentru a cauta benzinaria cea mai avantajoasa ca pret:

  • Deschide Google Maps pe device-ul tau
  • Scrie cuvantul “benzinarie” in bara de cautare aflata in partea de sus a ecranului
  • Rezultatele cautarii iti vor afisa benzinariile disponibile din zona ta
  • Poti aplica mai multe filtre de folos pentru cautare, precum cele deschise in acel moment sau filtre pentru un anumit interval orar din ziua selectata
  • La final, apasa pe butonul “Aplica”

Astfel vei putea vedea benzinariile disponibile din zona selectata si tarifele pe care le practica la pompa. Insa, nu toate au disponibile pe harta si preturile prestate, de aceea este indicat sa te orientezi dupa cele care ofera astfel de informatii pentru a nu avea surprize neplacute odata ajuns la locatie. Dupa ce ai ales benzinaria, vei avea la dispozitie optiunea de a obtine directii catre locatie, apel telefonic sau distribuirea ei catre alte persoane. Daca cunosti o benzinarie pe care o frecventezi, o poti cauta si poti vedea ce preturi are in ziua respectiva, in caz ca ofera aceasta informatie.

Mai mult de atat, pentru a compara preturile ai la dispozitie vizionarea sub forma de lista care iti permite navigarea mai rapida si te ajuta in special in situatiile cand esti presat de timp. De asemenea, cu ajutorul unui truc care se dovedeste foarte util cand conduci, poti cauta benzinariile fara a iesi din navigatie prin apasarea butonului cu iconita in forma de lupa din partea dreapta superioara a hartii pentru a face o cautare. In continuare, statiile de benzina vor fi afisate in partea de sus a ecranului impreuna cu informatii despre pretul curent al gazului si cat timp va fi adaugat la calatoria ta daca opresti in acel punct, avand optiunea de a anula sau adauga ca oprire pe traseu.

Asadar, cu Google Maps poti economisi timp si bani pe parcursul calatoriei tale. Data viitoare cand ai planificat un traseu, deschide aplicatia si afla preturile disponibile la carburant din benzinarii, poate vei descoperi informatii de folos!

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook