Samsung Galaxy Z Fold 4 a fost cea mai asteptata lansare a anului 2022 pentru partea de telefoane pliabile, fiind varful de gama in acest domeniu al companiei sud-coreene. Samsung a fost unul dintre primii producatori de telefoane care a intrat in anul 2019 pe piata telefoanelor pliabile – noua atractie pentru utilizatorii de smartphone-uri, cu originalul Galaxy Fold. Desi n-a fost unul dintre cele mai bune debuturi, telefonul fiind lansat cu mari probleme, atat pe partea de display, dar si la balamaua de pliere.

Cu toate acestea, Samsung s-a angajat sa ofere publicului o noua clasa de flagship-uri in speta telefoanelor pliabile si a reusit foarte bine lucrul acesta cu Galaxy Z Fold 3 si Galaxy Z Fold 4.

In timp ce Samsung a oferit publicului posibilitatea sa arunce o privire fugitiva peste noul telefon in trailer-ul oficial, iata ce va putem spune acum despre acest device proaspat lansat. Cu Samsung Galaxy Z Fold 4 vei putea face cu usurinta multitasking cu un nou panou de comanda pentru aplicatii si o noua versiune de Android 12L, creata special de Google pentru telefoanele pliabile.

Samsung Galaxy Z Fold4Design si performanta

Randarile aparute in mediul online confirma zvonurile ca design-ul lui Z Fold 4 nu va fi cu mult diferit comparativ cu modelul anterior. Se pastreaza display-ul exterior si are acelasi mecanism de inchidere, singura diferenta notabila fiind observata pe spate unde apar trei camere protuberante, setup-ul acesta amintind de flagship-ul Samsung Galaxy S22 Ultra. Cand nu este pliat, telefonul masoara 155 x 130 x 7.1 mm – comparativ cu Fold 3 care masoara 158.2 x 128.1 x 6.4mm. In aceeasi ordine de idei, se pare ca Samsung a scurtat inaltimea device-ului, ajustandu-i latimea si lungimea.

La capitolul specificatii, display-ul exterior masoara 6.2 inchi, respectiv 7.6 inchi cel intern. Ambele display-uri vor avea o rata de refresh de 120Hz, care a devenit standard in industrie pentru flagship-uri. Mai departe, telefonul va fi propulsat de ultimul model de procesor Snapdragon 8+ Gen 1 SoC si 12GB sau 16GB RAM. Asadar, device-ul va avea o putere de procesare mai mare fata de Fold 3, care oferea doar 12GB RAM pe toate variantele disponibile. Pe partea de capacitate de stocare, vom avea trei variante disponibile: 128GB, 256GB si 512GB ROM, ceea ce inseamna ca modelul de 1TB nu va exista, spre dezamagirea unor fani.

Ne asteptam ca Z Fold 4 sa schimbe foaia de sarcini cand vine vorba de incarcarea wireless rapida si asta s-a si intamplat. Daca pe Z Fold 3 aceasta era de 45W, va aparea un downgrade la 25W si aceeasi capacitate a bateriei de 4400 mAh va fi pastrata – vesti care nu sunt neaparat rele, intrucat in urma testelor s-a demonstrat ca incarcarea de 45W de pe Galaxy S22+ si Ultra este doar cu putin mai rapida fata de cea de 25W.

Device-ul detine o camera principala de 50 megapixeli urmata de una pentru unghi larg de 12 megapixeli, dar si una telephoto 3x de 10 megapixeli. O alta camera incorporata sub display de 4 megapixeli este asteptata sa fie prezenta.

Samsung Galaxy Z Fold 4 este o evolutie fireasca a celui mai bun telefon pliabil de pe piata la momentul actual. Poti face multitasking foarte usor in activitatile de zi cu zi.

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook