La conferinta WWDC 2020 Apple a dezvaluit noul sistem de operare tvOS 14 pentru TV-uri unde a prezentat o sumedenie de noi functionalitati publicului larg. O versiune beta va fi disponibila in iulie inainte de lansarea din toamna, insa data oficiala de lansare nu a fost divulgata.

La fel ca si pe tvOS 13, succesorul acestuia va fi disponibil pe toate versiunile de Apple TV care suporta App Store. Apple adauga aplicatia Home intr-o implementare deumita Home View, prin aceasta putandu-se integra mai usor ecosistemul si cu acces mai mare la device-urile conectate, fiind redat si feed-ul camerei pe TV.

Cu modul picture in picture vei primi notificari cu privire la oamenii care iti trec pragul casei fiind recunoscuti de camerele video ale sistemului. Tot acest mod permite pentru prima data sa urmaresti pe dispozitivul tau clipuri la rezolutie 4K de pe Youtube.

Noua functionalitate AirPlay permite schimbarea redarii audio printr-o atingere de buton intre dispozitivele conectate, fie ca vorbim de casti, TV, iPhone, iPad sau Mac.

Pentru a face trecerea la noul update atunci cand va fi disponibil trebuie sa urmezi aceiasi pasi ca pana acum, prin accesarea meniului Setari → Update-uri de soft → Updateaza soft-ul. Daca versiunea cea noua este disponibila, selecteaza Descarca si Instaleaza → Updateaza Acum.

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook