In timp ce primul telefon pliant de la Google a fost de mult anuntat si zvonit pe paginile de publicatii tech din mediul online, recent au aparut mai multe informatii care dezvaluie lucruri noi si interesante despre Google Pixel Fold, cu atat mai mult cu cat Google incearca sa faca cat mai prietenos sistemul de operare Android pentru telefoane pliabile.

Potrivit dezvaluitorului de pronosticuri, Kuba Wojciechowski a afirmat recent intr-un tweet referitor la camera, ca aceasta va avea un senzor principal de 50 megapixeli alaturi de alti doi senzori de 12 megapixeli, la care se adauga inca unul de 8 megapixeli.

Google Pixel Fold este posibil oficial sa fie denumit Pixel Notepad de catre companie, ceea ce inseamna ca, daca se adevereste, atunci ne asteptam din partea Google sa ofere suport pentru creion tactil, insa acest lucru ramane de vazut. Cat despre design, Pixel Fold va arata, cel mai probabil, similar cu telefonul pliabil Samsung Galaxy Z Fold 3. Totusi, nu se stie nimic sigur deocamdata, un alt aspect vehiculat legat de display este ca va fi un OLED fabricat de Samsung, aceeasi companie care livreaza si catre Apple si ale carei display-uri se gasesc si pe seria iPhone 13. Asadar, Pixel Fold se vehiculeaza ca va avea un ecran de 7.6 inchi care, poate din pura coincidenta, reprezinta aceeasi dimensiune a lui Samsung Galaxy Z Fold 3 pentru ecranul interior.

Dat fiind faptul ca telefoanele Pixel se claseaza la capitolul cu cele mai bune camere, ne asteptam ca Pixel Fold sa livreze aceeasi calitate si sa puna accentul pe camerele foto. Cat despre procesor, ar fi economic pentru Google sa incorporeze propriul procesor dezvoltat in-house, procesorul Tensor. Utilizat in ultimele teste, procesorul nu detroneaza rivalul Snapdragon 8 Gen 1, insa este destul de puternic si poate face fata oricarui scenariu sustinut de un smartphone.

Discutand despre partea de software, Android 12 se comporta mai bine si ofera un suport mai larg pentru telefoanele pliabile, de aceea ne asteptam ca Pixel Fold sa detina acest sistem de operare. Google a lucrat indeaproape cu dezvoltatorii de la Samsung pentru a optimiza aplicatiile proprii pe telefoanele pliabile. Tendinta de a crea functii mai prietenoase cu telefoanele pliabile care ruleaza Android si a le optimiza probabil, explica interesul Google pentru a lansa Pixel Fold. Tocmai de aceea intra in scena Android 12L, care este o extensie a Android 12 si al carui scop este sa ofere o interfata mai prietenoasa ecranelor mari de pe telefoanele pliabile.

Data de lansare este incerta, multi analisti sustin ultima parte a anului curent ca posibila aparitie pe piata a lui Pixel Fold. Altii sunt de parere ca nu va sosi anul acesta, ci doar anul urmator. In acest moment, cel mai sigur argument ar fi in favoarea anului 2023 pentru o posibila lansare. Considerand faptul ca Pixel Fold nu a fost deloc mentionat la evenimentul Google I/O din mai, presupunem ca data de lansare nu este una apropiata.

Legat de pretul telefonului, avand in vedere competitia, Pixel Fold ar trebui sa coste mai putin decat Samsung Galaxy Z Fold 3 pentru a fi avantajos si a prelua numarul mare de vanzari. In momentul de fata, ultimul telefon pliabil de la Samsung costa undeva la 1800$. Abordarea Google cu ultimele modele de Pixel 6 a facut sa fie extrem de avantajoase si sa le ofere un statut cu adevarat competitiv, ceea ce s-a observat si in vanzari. Pentru a deveni atractiv pentru utilizatori, se estimeaza reducerea cu cel putin 200$ fata de Samsung, lucru care ramane de vazut.

Sursa foto: concept-phones.com

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook