Chiar daca Galaxy Note 4 se descurca destul de bine in ceea ce priveste vanzarile, Samsung lucreaza la noul dispozitiv de top, succesorul lui Galaxy S5.

Au aparut primele speculatii privind caracteristicile tehnice ale noului flagship, avand numele de cod “Proiectul Zero”. Samsung Galaxy S6 va dispune de aceeasi rezolutie QHD (2560×1440) ca si Galaxy Note 4, ceea ce nu surprinde. Surpriza va fi totusi dimensiunea ecranului, momentan necunoscuta inclusiv directorilor Samsung.

Camera principala va fi imprumutata de la Note 4, fiind tot Sony IMX240. Inca se dezbate ideea implementarii unei camere de 16 MP sau a uneia de 20 MP. Camera frontala va fi de 5 MP.

In ceea ce priveste spatiul de stocare, se pare ca Samsung a decis sa renunte la cei 16 GB memorie interna, oferind un spatiu de stocare mult mai generos, incepand cu 32 de GB. Vor exista si variante de 64, respectiv 128GB si va putea fi marita prin intermediului cardului microSD.

In ceea ce priveste chipset-ul, Galaxy S6 va fi propulsat de un Exynos 7420, care se pare ca va fi primul SoC al companiei, avand suport activ pe 64 de biți. Procesorul Exynos 5433, implementat pe Galaxy Note 4 este construit pe 64 de biți, insa Samsung a permis doar suport pe 32 de biți pentru el pana acum. Decizia de a alege un procesor pe 64 de biti ar putea fi influentata de faptul ca noul Android (Lollipop) va functiona doar pe chipset-uri de 64 de biți.

Galaxy S6 va avea, de asemenea, o versiune propulsata de un SoC Qualcomm, așa cum s-a obisnuit pana acum. Ar fi vorba de un Qualcomm Snapdragon 810 pe 64-biti .

In cele din urma, se pare ca noul S6 va putea numerele de serie SM-G920 sau SM-G925, in functie de suport si versiune locala.

Sursa: www.sammobile.com

 

 

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook

Distribuie
Articolul precedentSamsung Gear S se lanseaza pe 9 noiembrie
Articolul următorReview Samsung Galaxy Alpha
Prefera dispozitivele pe Android, iar Huawei P20 Pro este febletea lui. Droid-ul e atat de bine inradacinat in ecosistemul lui incat, indiferent de producatorul device-ului, telefoanele Windows Phone 8 sunt musca tsetse pentru el.